Mini Cooper S jakie sprężyny?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

JAGER
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Mini Cooper S jakie sprężyny?

Post autor: JAGER »

Po 1 jest to mój 1 post więc serdecznie witam wszystkich:)
Wracając do sedna sprawy:
Nadszedł czas na zmiane spręzyn w mojej eSce i tutaj pojawia się pytanie na jakie się zdecydować? W gre wchodzi obniżenie około 30mm. Jakie są wasze opinie? W co lepiej zainwestować: Eibach Pro Kit? H&R? czy może Vogtland? Wszystkie opcje są w podobnej cenie ok. 120 euro.
Pozdrawiam Jager
Olo

Re: Mini Cooper S jakie sprężyny?

Post autor: Olo »

JAGER pisze:Po 1 jest to mój 1 post więc serdecznie witam wszystkich:)
Wracając do sedna sprawy:
Nadszedł czas na zmiane spręzyn w mojej eSce i tutaj pojawia się pytanie na jakie się zdecydować? W gre wchodzi obniżenie około 30mm. Jakie są wasze opinie? W co lepiej zainwestować: Eibach Pro Kit? H&R? czy może Vogtland? Wszystkie opcje są w podobnej cenie ok. 120 euro.
Pozdrawiam Jager
HR i Eibach 2 bardzo dobre firmyy ja postawilem na ta 2ga Pro Kit -30mm ale w weekend wyciagam bo odsprzedaje bo zdecydowalem sie na gwint. Ale jak najbardziej polecam obie firmy jeszcze masz AP tez maja do miniacza sprezyny.

Auto nie jest wcale takie twarde w seri po obnizenia malo co sie zmienia, obnizenie tez nie jest jakies hardcorowe z przodu i z tylu zostaje jescze luzu troszke zeby paluszki sie zmiescily pomiedzy opone a plastikowa oslone blotnika.

Takze mozesz smialo wybierac sie na zakupy, tylko jak bedziesz je wymienial sam to normalne sciagacze trzeba skorcic o 2/3 bo inaczej nie sciagniesz sprezyny bo miejsca jest naprawde malo na operacje

Good luck ;)
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: alan »

HR moim zdaniem
Olo

alan pisze:HR moim zdaniem
To juz kwestia metki tak samo czy kupic buty Nike czy Puma :)
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

no nie do końca ,eibach obniza ale jest mieki, hr obniza ale jest twardy
Olo

alan pisze:no nie do końca ,eibach obniza ale jest mieki, hr obniza ale jest twardy
Jesli mowa o twardosci sa inne sprezyny co mozesz zamowic sobie jaka chcesz twardosc na necie na forum bmw bodajrze temat byl poruszany.

Trzeba pamietac,ze dla wiekszosci wlascicieli Mini to same w sobie sa juz one twarde dla mnie nawet HR by nie wystarczyl :)
JAGER
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: JAGER »

Olo & Alan wielkie dzięki za odpowiedż! Wiele się naczytałem na temat sprężyn w szczególności na forum BMW. Ilu ludzi tyle opini! Jedno wiem na pewno, że po świętach wlecą nowe springi, Ciekawe jak długo wytrzymam bez zastanawiania się nad gintem? :) BTW polskie ceny to delikatne przegięcie!
Olo

JAGER pisze:Olo & Alan wielkie dzięki za odpowiedż! Wiele się naczytałem na temat sprężyn w szczególności na forum BMW. Ilu ludzi tyle opini! Jedno wiem na pewno, że po świętach wlecą nowe springi, Ciekawe jak długo wytrzymam bez zastanawiania się nad gintem? :) BTW polskie ceny to delikatne przegięcie!
Prawde mowiac do springow warto kupic nowe amory np bilsteiny b8 albo koni sport z reulacja twardosci bo sa to amory wysokocisnieniowe przystosowane w pelni pod nizsze sprezyny ale za cene takiego zestawu juz kupisz dobrego gwinta prawde mowiac wiec lepiej sie zastanowaic zanim wydasz kase 2 razy :)
Maxi
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Maxi »

Stoje własnie przed wyborem nowych amortyzatorów, chce postawić na zwykłe bilsteiny + do tego springi eibacha -25/30mm, co do stosowania seryjnych amorów, z obniżającymi sprężynami opinii jest tyle ile osób, ale moze ktos ma doswiadczenia jak to wyglada w mini r56s?, jeżdze stosunkowo mało, powiedzmy do 8-10tys/rok, i chciałbym zeby taki zestaw wytrzymał conajmniej 3 lata..
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

eibach jest niski ale komfortowy,moj wybor to hr ale lubie twardo
Maxi
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Maxi »

ok, springi wymienione na eibachy, samochód z tyły siadł troche niżej - co gorsza z prawej bardziej niż z lewej, ale może sie to jeszcze ułoży, jest regulacja kątów w mini r56 s ?
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

Z tyłu jest śruba mimośrodowa i coś tam można podregulować. Nie zawiele.
Z przodu też regulacj jest na kołkach. Oglnie to fabrzcynie sabo jest tutaj
Jak chcesz to regulować to musisz zainwestować w zestawy np. Alta ma coś takiego.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
ODPOWIEDZ