Mini Cooper S jakie sprężyny?
Mini Cooper S jakie sprężyny?
Po 1 jest to mój 1 post więc serdecznie witam wszystkich:)
Wracając do sedna sprawy:
Nadszedł czas na zmiane spręzyn w mojej eSce i tutaj pojawia się pytanie na jakie się zdecydować? W gre wchodzi obniżenie około 30mm. Jakie są wasze opinie? W co lepiej zainwestować: Eibach Pro Kit? H&R? czy może Vogtland? Wszystkie opcje są w podobnej cenie ok. 120 euro.
Pozdrawiam Jager
Nadszedł czas na zmiane spręzyn w mojej eSce i tutaj pojawia się pytanie na jakie się zdecydować? W gre wchodzi obniżenie około 30mm. Jakie są wasze opinie? W co lepiej zainwestować: Eibach Pro Kit? H&R? czy może Vogtland? Wszystkie opcje są w podobnej cenie ok. 120 euro.
Pozdrawiam Jager
Re: Mini Cooper S jakie sprężyny?
HR i Eibach 2 bardzo dobre firmyy ja postawilem na ta 2ga Pro Kit -30mm ale w weekend wyciagam bo odsprzedaje bo zdecydowalem sie na gwint. Ale jak najbardziej polecam obie firmy jeszcze masz AP tez maja do miniacza sprezyny.JAGER pisze:Po 1 jest to mój 1 post więc serdecznie witam wszystkich:)
Pozdrawiam Jager
Auto nie jest wcale takie twarde w seri po obnizenia malo co sie zmienia, obnizenie tez nie jest jakies hardcorowe z przodu i z tylu zostaje jescze luzu troszke zeby paluszki sie zmiescily pomiedzy opone a plastikowa oslone blotnika.
Takze mozesz smialo wybierac sie na zakupy, tylko jak bedziesz je wymienial sam to normalne sciagacze trzeba skorcic o 2/3 bo inaczej nie sciagniesz sprezyny bo miejsca jest naprawde malo na operacje
Good luck
HR moim zdaniem
To juz kwestia metki tak samo czy kupic buty Nike czy Pumaalan pisze:HR moim zdaniem
no nie do końca ,eibach obniza ale jest mieki, hr obniza ale jest twardy
Jesli mowa o twardosci sa inne sprezyny co mozesz zamowic sobie jaka chcesz twardosc na necie na forum bmw bodajrze temat byl poruszany.alan pisze:no nie do końca ,eibach obniza ale jest mieki, hr obniza ale jest twardy
Trzeba pamietac,ze dla wiekszosci wlascicieli Mini to same w sobie sa juz one twarde dla mnie nawet HR by nie wystarczyl
Olo & Alan wielkie dzięki za odpowiedż! Wiele się naczytałem na temat sprężyn w szczególności na forum BMW. Ilu ludzi tyle opini! Jedno wiem na pewno, że po świętach wlecą nowe springi, Ciekawe jak długo wytrzymam bez zastanawiania się nad gintem? BTW polskie ceny to delikatne przegięcie!
Prawde mowiac do springow warto kupic nowe amory np bilsteiny b8 albo koni sport z reulacja twardosci bo sa to amory wysokocisnieniowe przystosowane w pelni pod nizsze sprezyny ale za cene takiego zestawu juz kupisz dobrego gwinta prawde mowiac wiec lepiej sie zastanowaic zanim wydasz kase 2 razyJAGER pisze:Olo & Alan wielkie dzięki za odpowiedż! Wiele się naczytałem na temat sprężyn w szczególności na forum BMW. Ilu ludzi tyle opini! Jedno wiem na pewno, że po świętach wlecą nowe springi, Ciekawe jak długo wytrzymam bez zastanawiania się nad gintem? BTW polskie ceny to delikatne przegięcie!
Stoje własnie przed wyborem nowych amortyzatorów, chce postawić na zwykłe bilsteiny + do tego springi eibacha -25/30mm, co do stosowania seryjnych amorów, z obniżającymi sprężynami opinii jest tyle ile osób, ale moze ktos ma doswiadczenia jak to wyglada w mini r56s?, jeżdze stosunkowo mało, powiedzmy do 8-10tys/rok, i chciałbym zeby taki zestaw wytrzymał conajmniej 3 lata..
eibach jest niski ale komfortowy,moj wybor to hr ale lubie twardo
ok, springi wymienione na eibachy, samochód z tyły siadł troche niżej - co gorsza z prawej bardziej niż z lewej, ale może sie to jeszcze ułoży, jest regulacja kątów w mini r56 s ?
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Z tyłu jest śruba mimośrodowa i coś tam można podregulować. Nie zawiele.
Z przodu też regulacj jest na kołkach. Oglnie to fabrzcynie sabo jest tutaj
Jak chcesz to regulować to musisz zainwestować w zestawy np. Alta ma coś takiego.
Z przodu też regulacj jest na kołkach. Oglnie to fabrzcynie sabo jest tutaj
Jak chcesz to regulować to musisz zainwestować w zestawy np. Alta ma coś takiego.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.