opony 165x60x12 - mały problem
Moderator: flapjck1
Re: opony 165x60x12 - mały problem
Witam!
Oponki sprawują się rewelacyjnie pod jednym warunkiem! Jak nie pada i jest idealnie sucha nawierzchnia i to czysta! Jak załapią trochę wody lub piasku na asfalcie to trzeba uwazać!
Ja tej zimy nie mam zimówek wiec jak spadł śnieg to b?ło bardzo ciekawie
Natomiast na torze w Poznaniu sprawdziły się rewelacyjnie!
Druga sprawa - jak założysz szersze opony to wiadomo zmniejsza się komfort jazdy.
A trzecia to zawieszenie. Moje po kapitalnym remoncie sworzni, gruszek itd. po pół roku jeżdżenia na Yokohamach nadaje się do ponownego remontu i tu nie przesadzam. Jezdziłem na nowym zawieszeniu jeszcze na wąskich 12 chyba z 2 miesiące i było wszystko OK żadnych stuków żaneych luzów, a po założeniu Yokosów po miesiacu usłyszałem jak pukają sworznie!
...ale cóż taka jest niestety cena za ładny wyglad.
Pozdrawiam
Krzysztof lub Magic jak kto woli.
Oponki sprawują się rewelacyjnie pod jednym warunkiem! Jak nie pada i jest idealnie sucha nawierzchnia i to czysta! Jak załapią trochę wody lub piasku na asfalcie to trzeba uwazać!
Ja tej zimy nie mam zimówek wiec jak spadł śnieg to b?ło bardzo ciekawie
Natomiast na torze w Poznaniu sprawdziły się rewelacyjnie!
Druga sprawa - jak założysz szersze opony to wiadomo zmniejsza się komfort jazdy.
A trzecia to zawieszenie. Moje po kapitalnym remoncie sworzni, gruszek itd. po pół roku jeżdżenia na Yokohamach nadaje się do ponownego remontu i tu nie przesadzam. Jezdziłem na nowym zawieszeniu jeszcze na wąskich 12 chyba z 2 miesiące i było wszystko OK żadnych stuków żaneych luzów, a po założeniu Yokosów po miesiacu usłyszałem jak pukają sworznie!
...ale cóż taka jest niestety cena za ładny wyglad.
Pozdrawiam
Krzysztof lub Magic jak kto woli.
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Beamish jak Chciałbyś rzucić okiem na felgi z yoko 165x60x12 ,to w galerii naszych mini ,mój stoi w takim obuwiu na przednich felgach.
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
ja tam jeżdżę ponad pół roku na Yokosach 165/60 i nie mam żadnych problemów z zawieszeniem, co do trzymania na różnych nawierzcniach to o zimie nie wspominam, na suchej nawierzchni miodzio, na mokrej nie zauważyłem specjalnych problemów (chyba że na kostce brukowej)
szersza opona to raczej nie kwestia wyglądu tylko właściwości jezdnych, w tej chwili na przodzie mam 145/70 i to jest dramat! na takim profilu auto pływa a nie zakręty bierze, jak wrzuciłem w styczniu na chwilę yokosy to aż się chciało slalomem przez dwa pasy ruchu jeździć taka jest różnica!
szersza opona to raczej nie kwestia wyglądu tylko właściwości jezdnych, w tej chwili na przodzie mam 145/70 i to jest dramat! na takim profilu auto pływa a nie zakręty bierze, jak wrzuciłem w styczniu na chwilę yokosy to aż się chciało slalomem przez dwa pasy ruchu jeździć taka jest różnica!
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
magic, następnym razem jak będziesz wymieniał sworznie, to jeszcze na sucho nałóż troche pasty do docierania zaworów, nałóż nakrętkę przykręcaną do zwrotnicy, sworzeń w wiertarke- za stożek , nie za gwint, i docierasz, Powinny wytrzymać troche dłużej.
Pozdrawiam, Saint
Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Oprócz Yoko 032 nie mam trakcji na żadnych oponach ( moja żona ma na każdych )
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jest tylko jeden mały feler- A032R występują tylko w rozmiarze 10" , widze że uchylasz Piotrze rąbka tajemnicy... Już nie mogę się zatem doczekać Miedzianki .
Pozdraiwam, Saint
Pozdraiwam, Saint
Zawodowy Szyderca
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
ale są jeszcze A048 w rozmiarze 12 i 13 też powinny mieć solidną trakcję swoją drogą to takie oponki są zakładane do Lotusów Exige też
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
-
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Dobra ale nadal nikt nie odpowiedział na moje pytanie dotyczące opon o grubszym profilu z użyciem dystansów.... ja chyba będę musiał założyć takie solidne jak 19 albo 25mm wiec jak wtedy z profilem 70?
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Ulver pisze:Jednym słowem dystans około 160.
Pozdrawiam
Witek
Tam nie powinien być gdzies przecineczek?
Zawodowy Szyderca