Przybywa oleju

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Yoshi
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S R56

Przybywa oleju

Post autor: Yoshi »

kolejny problem z moim Mini -dochodzę do wniosku , że ktoś mnie wpakował świadomie na minę :evil: lub firma ,która serwisował Mini udaje tylko fachowców.
Ale do meritum sprawy . Wymieniłem olej - motul 8100 5w30 , stan po odpaleniu praktycznie maximum . Po przejechaniu około 350km pojawił sie nadstan oleju , jakieś 0,7 litra . Spuściłem oliw aby mieć 3/4 na bagnecie. Wody nie ubywa bo po podmianie termostatu zaznaczyłem na zbiorniczku stan kreską . Jedyna opcja to do oleju dostaje sie paliwo . I tu prosze o podpowiedź Wtrysk sie zawiesił czy może cos w głwicy- wiem , że była remontowana , może pompa paliwa ta montowana na głowicy przeciekać co wewnątrz silnika :?: szkoda ze aby dostac sie do wtrysków trzeba ssaka demontować , wiec wole zapytać zanim zaczne rozbierać silnik facepalm być może ktoś miał już taki problem .
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Przybywa oleju

Post autor: flapjck1 »

To diesel czy benzyna?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Yoshi
Nowy
Nowy

flapjck1 pisze:To diesel czy benzyna?
benzyna 1.6thp S
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

Taka ilosc benzyny w oleju czulbys na wech, niuchales ?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
adrianknk
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: adrianknk »

Miałem podobnie, okazało się że jedna cewka nie działała (nie znam się na mechanice) i paliwo które nie było spalane trafiało do oleju. Powiedz w serwisie żeby ci to sprawdzili.
Yoshi
Nowy
Nowy

Niuchałem ale ciężko stwierdzić , dziś porównamy jeszcze raz z paliwem w karnistrze.
Co do cewkofajek to było by słychać że pali na np trzy cylindry i mocowania tez by było to do odczucia.
adrianknk
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

U mnie było tak że samochód miał prawidłową moc ale jedna z cewek czasami miała problem i dopiero za trzecią wizyta w serwisie w ciągu 2 lat do tego doszli :)
Yoshi
Nowy
Nowy

adrianknk pisze:U mnie było tak że samochód miał prawidłową moc ale jedna z cewek czasami miała problem i dopiero za trzecią wizyta w serwisie w ciągu 2 lat do tego doszli :)
OK Dzięki za podpowiedz , jak znajde chwile to spróbuje to zweryfikować. Na razie stan stanął w miejscu ale jesli to wina cewki to pewnie wróci.
Ehh trafił mi sie fajny Miniak ale wychodzi ,że był serwisowany gdy tego wymagała sytuacja facepalm
adrianknk
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Najgorzej. Ja mam podobnie ale w tym momencie sytuacja jest opanowana i mam wspaniały wóz :D
ODPOWIEDZ