Jaśnie Panicz pisze:Czy nowe płaskie wycieraczki z logo mini to te same co bosch aero twin i nie ma sensu kupować oem czy to coś innego?
Zauważyłem, że w oemie mają obie taką samą długość natomiast wersja boscha jest krótsza dla kierowcy i dłuższa dla pasażera.
Oczywiście oem klasyczny to dramat i do tego nie przylega po stronie pasażera końcówka.
Sam odpowiem, dla mojego R56 w oryginale są 4 opcje dla wycieraczek:
1. Zwykły zestaw szkieletowych wycieraczek ze spojlerem dla kierowcy, tak wychodziły z fabryki.
2. Same gumy do wycieraczek.
3. Zestaw płaskich wycieraczek.
4. Zestaw płaskich wycieraczek z logo ,,MINI".
ad. 1 - wiadomo - dramat
ad. 2 - nie interesuje mnie, szkoda kasy i zachodu lepiej kupić całe wycieraczki
ad. 3 - już ich nie produkują, bo robią te z logo ,,MINI" - to ten sam produkt.
ad. 4 - robi je Bosch jest to model aerotwin, co jest w nich fajnego to jak ktoś ma mocowanie klasyczne na ,,hak" to może je kupić i mieć płaskie, oraz
co ważne są obie takiej samej długości, to jest świetne gdyż stare oryginalne wycieraczki były za długie po stronie pasażera gdyż szyba się tam zaginała i wycieraczka nie stykała do końca.
Jak ktoś chce kupić oryginalne płaskie z logo ,,MINI" u dealera i zapłacić drogo proszę bardzo, jak ktoś chce to samo bez loga i komplet za 60 zł to polecam, model: Bosch AR 450 S.