Gwint R53

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Artur
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S

Gwint R53

Post autor: Artur »

Witam wszystkich uzytkownikow Mini Cooperow. Jestem u was nowy i mam takie pytanko.Od niedawna stalem sie posiadaczem Mini cooper s i mam takie pytanko do was.Mam mozliwosc kupienia zawieszenia gwintowanego tylko ze gosc mi mowi ze jest od R50.I teraz moje pytanie czy bedzie pasowalo do R53 czy dac sobie spokoj.Z gory dziekuje I Pozdrwaiam.Wkrotce pokaze swoj nabytek
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Re: Gwint R53

Post autor: STi77 »

Będzie pasowało
Awatar użytkownika
SianeK
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini ONE/Cooper

Post autor: SianeK »

STi77 wprowadzasz w błąd :) a potem temat na forum " nie pasują gorne mocowania amortyzatorów do mojego gwintu " hehehe... mam to mogę się wypowiedzieć rzetelnie.

mogę Ci dać przykład jaki pasuje gwint z r53 do r50... wszystko zależy od rocznika :) i to są oficjalnie dostepne info w google i u producentów gwintów.
Druga sprwa... uzywany gwint ? nowy 900 z dość dobrej firmy

Jaki sens brac użwykę za pewnie hmm 500 ?
Awatar użytkownika
SianeK
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini ONE/Cooper

Post autor: SianeK »

Druga sprawa - z jakiego powodu ktoś sprzedaje gwint ? Jeżeli sprzedaje " bo sprzedaje auto i osobno gwint " to możesz być prawie pewien, że amorki w tym gwincie do wymiany, czyli koszt nowego giwntu (dedykowanego pod Twojego R53)
Chyba, że mowa o gwincie typu ohlis, ktory nowy kosztuje 7-8k, to regenracja zamknie się w 5k.
Jeżeli FK, albo TA technix, lub spax w cenie 500-800 ... bierz nowkę za 900

ps przepraszam za podwójny post.
ODPOWIEDZ