Mini cooper D - PDF - wyciąć czy wymienić
Mini cooper D - PDF - wyciąć czy wymienić
Witam, wyskoczyła żółta ikonka PDF, i zastanawiam się co zrobić wyciąć go wymienić na nowy.
Może już ktoś to przerabiał ?
Może już ktoś to przerabiał ?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Mini cooper D - PDF - wyciąć czy wymienić
ogarnac auto o mu sie stalo ze sie zapalila, i po prostu dopalic
nic nie wycinac!
nic nie wycinac!
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
No ok podjade do mechanika, zrobiłem specjalnie trasę 70km z tego 50 jadąc non stop 130-140km/h tak doradził mechanik, nic to nie dało . Ogólnie auto śmiga trasy 7,9 km do pracy i nic więcej kupiłem go jeszcze jak jeździłem na studia ale już po
Zmień mechanika
Podjedz do porządnego mechanika, niech podepnie się kompem i niech uruchomi wypalanie DPF'u. Jak się nie da wypalić lub będzie uszkodzony to albo wymiana albo wycięcie mechaniczne i potem w zmiany w sterowniku samochodu. I niech lepiej te operacje (zarówno wymiana jak i usunięcie) przeprowadza ktoś, kto się na tym zna a nie będzie się doktoryzował na Twoim aucie
Co zrobisz to już zależy od Ciebie
Co zrobisz to już zależy od Ciebie
Zgadza się, ale mechanik nie dupa coś potrafi , powiedział ze jeśli mam zamiar jeździć tym autem to poleca wyciąć i oszukać komputer ze niby wszystko dalej jest ok. Temat zamykam
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
mowi ci tak bo: skasuje cie na wyciecie, zrobienie wydechu, program i jakies czary - i tak za 500 tego nie ogarniesz,
+ zarobi na twoim depeefie na skupie metali szlachetnych
rob jak uwazasz
+ zarobi na twoim depeefie na skupie metali szlachetnych
rob jak uwazasz
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Też bym nim zrobił dłuższą trasę, i nie chodzi o prędkość ale o obroty... Wcześniej miałem chryslera z dpf i raz na pół roku przelatywałem nim trasę po autostradzie na czwórce żeby miał 3,5 tyś obrotów ... Później wszystkie lampki gasły i był spokój ... Oczywiście robiłem to przy okazji jakiegoś wypadu.... Może spalanie o litr większe ale zawsze obyło się bez mechanika
Ja miałem już taki przypadek. Jeżeli auto nie straciło mocy to znaczy ze skończył ci się płyn do DPF. Jest to eloys...jakiś tam. Pod zbiornikiem paliwa jest mała obudowa a w niej plastikowy worek 1l. Musisz uzupełnić i pojechać na komputer żeby wyzerować błąd. On od razu nie zgaśnie, dopiero po przejechaniu kilku metrów błąd zniknie.
Litr tego płynu to ok 200zl na Allegro.
Litr tego płynu to ok 200zl na Allegro.
Dzieki wielkie za info wszystkim sporo już czytałem na ten temat auto oddaje do mechanika i ma w pierwszej kolejności sprawdzić płyn a potem brać się za ratowanie dpf a jeśli się nie uda to wtedy dowidzenia
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper D 2011
Przepraszam, że odgrzewam kotleta, ale mam podobny problem, zapałiła mi się pomaranczowa kontrolka, z obrazka wnioskuje ze to DPF.
Auto nie ma dużego przebiegu , nie sądzę aby brakowało płynu ELOYS.
Czy z autor tematu może się wypowiedzieć czy rozwiązał i w jaki sposób problem.
Instrukcja obsługi ikonkę określa jako filtr paliwa
Pozdrawiam
Auto nie ma dużego przebiegu , nie sądzę aby brakowało płynu ELOYS.
Czy z autor tematu może się wypowiedzieć czy rozwiązał i w jaki sposób problem.
Instrukcja obsługi ikonkę określa jako filtr paliwa
Pozdrawiam
- Załączniki
-
- IMG-20160303-WA0005.jpg
- kontrolka
- (772 KiB) Pobrany 4012 razy
-
- instrukcja.JPG
- instrukcja_obslugi
- (109.16 KiB) Pobrany 4012 razy
Diagnostyka to podstawa ,może padł jakiś czujnik
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper D 2011
Witam,
Sytuacja opanowana, podzielę się informacjami jakie otrzymałem.
R56 do 2010 posiada płyn do fapa, tzeba uzupełniać co 50-80tyś km, im częściej tankujemy tym częściej trzeba uzupełniać, lepiej zawsze tankować z rezerwy do pełna. Ponoć przy każdym otwarciu wlewu paliwa dozowany jest płyn fapa.
R56 od 2011 czyli po lifcie ma suchy filtr cząstek stałych, czyli nie ma zbiornika/worka z płynem.
Mój problem rozwiązałem ostro przeganiając auto na trasie 200 kilometrów na autostradzie, kontrolka zgasła
Pozdrawiam
Sytuacja opanowana, podzielę się informacjami jakie otrzymałem.
R56 do 2010 posiada płyn do fapa, tzeba uzupełniać co 50-80tyś km, im częściej tankujemy tym częściej trzeba uzupełniać, lepiej zawsze tankować z rezerwy do pełna. Ponoć przy każdym otwarciu wlewu paliwa dozowany jest płyn fapa.
R56 od 2011 czyli po lifcie ma suchy filtr cząstek stałych, czyli nie ma zbiornika/worka z płynem.
Mój problem rozwiązałem ostro przeganiając auto na trasie 200 kilometrów na autostradzie, kontrolka zgasła
Pozdrawiam