[R50, R53] Jakie macie radio?
[R50, R53] Jakie macie radio?
No dobra, chyba dojrzałem do zmiany... w radio same reklamy, co lepsze stacje idą pod nóż, a u mnie CD nie działa - przepuszcza mp3, nie mam pomysłu jak to ogarnąć.
Napiszcie proszę jakie radioodtwarzacze macie/polecacie w miejsce fabrycznego? Szukam czegoś z USB na froncie i czerwonym bursztynowym wyświetlaczem. W naszych autkach jest jakaś specjalna kostka do podpięcia? Jaka?
Napiszcie proszę jakie radioodtwarzacze macie/polecacie w miejsce fabrycznego? Szukam czegoś z USB na froncie i czerwonym bursztynowym wyświetlaczem. W naszych autkach jest jakaś specjalna kostka do podpięcia? Jaka?
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
Re: [R50, R53] Jakie macie radio?
No tak, widziałem oferty tego sprzedawcy... szału nie ma. Liczyłem na jakiś aparat p&p. Nie ma w sprzedaży takich co podchodzą bez kombinowania z przejściówkami?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper S R53
Podpinam się pod temat.
Ja u siebie mam Radio z wyjściem na wzmacniacz Harman Kardon fabryczny. żadna oficjalna przejściówka nie pasuje, bo nie działa nic poza dwoma głośnikami w drzwiach. Byłem u dwóch magików, jeden założy mi ISO wlutowujac ją w przewody i rozłożył ręce. Drugi twierdzi ze to jest identyczny zestaw audio jak w jakimś "Audi" z USA i trzeba kupić przejściówkę z wyjściami cyfrowym. Kolejny magik powiedział że najszybciej będzie obejsć okablowanie i poprowadzić oddzielne do Wzmaka który jest za prawą tylną lampą......
Radio kupiłem chyba tego Pionka - ale w Euro było akurat taniej. Ale nie przepiąłem, bo już mi się rozsądne oferty od magików skończyły, po dwóch poprzednich....
Ktoś ma takie nagłośnienie w swoimi Mini - Wersja USA z 2005 roku ?
Ja u siebie mam Radio z wyjściem na wzmacniacz Harman Kardon fabryczny. żadna oficjalna przejściówka nie pasuje, bo nie działa nic poza dwoma głośnikami w drzwiach. Byłem u dwóch magików, jeden założy mi ISO wlutowujac ją w przewody i rozłożył ręce. Drugi twierdzi ze to jest identyczny zestaw audio jak w jakimś "Audi" z USA i trzeba kupić przejściówkę z wyjściami cyfrowym. Kolejny magik powiedział że najszybciej będzie obejsć okablowanie i poprowadzić oddzielne do Wzmaka który jest za prawą tylną lampą......
Radio kupiłem chyba tego Pionka - ale w Euro było akurat taniej. Ale nie przepiąłem, bo już mi się rozsądne oferty od magików skończyły, po dwóch poprzednich....
Ktoś ma takie nagłośnienie w swoimi Mini - Wersja USA z 2005 roku ?
- Aikonus
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53 Black Monster
Zbigg ale co te przejściówki nie bedą pasować? Ja kupiłem Miniaka z radiem Blaupunkta nie oryginalnym i dało radę myśle ze tez jakoś to było przerabiane....i gra.
Ja nie mówię, że nie będą pasować, bo pewnie tak. Chodzi mi jedynie o to, że mógłbym zaoszczędzone na przejściówce 50 zyla przeznaczyć np. na lepsze radio albo na browara. Po za tym po co rzeźbić, jak może można jak z fabryki.Aikonus pisze:Zbigg ale co te przejściówki nie bedą pasować?
No i sprzedawca z Łodzi chyba, a ja z Krakowa... lubię takie sprzęty kupować na miejscu, a jak coś nie gra to łatwo się dogadać, a nie bawić się w jakąś korespondencję, odsyłanie itp.
Jaki model? Chodzi mi o to, żeby było jak najbardziej zbliżone do oryginału a nie świeciło zielenią, pomarańczem i fioletem jak choinka na Boże Narodzenie. Jakby się jeszcze umiało dostosować do auta głośnością i jasnością wyświetlacza, to byłbym w niebie.Ja kupiłem Miniaka z radiem Blaupunkta nie oryginalnym i dało radę myśle ze tez jakoś to było przerabiane....i gra.
- Aikonus
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53 Black Monster
To nie jest jakiś kozak chyba tez go wymienie. A swieci na czerwono i takich bajerow nie ma co je na końcu wymieniles:P
Ja kupilem zonie Blaupunkt za niecałe 200zł w media bodajze tokyo model, za kilkadziesiat zł wiecej jest wersja z cd jak lubisz gdy plyty walaja sie po aucie. Regulacja jasnosci i kolor podobny do podswietlenia mini. Instalacja plug and play na parkingu w 5 min z przejsciowka załączona do zestawu. Nowe, tanie i jakosciowo dobre, 4x50w z glosnikami mini nie trzeba wiecej.
Na płytach mi nie zależy wcale, muzyka ma lecieć z pendrive. Jeśli piszesz o Blaupunkt Tokyo 110 to widziałem filmy z nim na YT i brzydko wygląda ten wyświetlacz środkowy, jakiś taki brunatno zielony zamiast czerni => https://www.youtube.com/watch?v=Ff7Z5wrDQrw
W naturze jest tak samo, czy to kwestia nagrania?
W naturze jest tak samo, czy to kwestia nagrania?
Tu z kolei wyszlo tak...
https://www.youtube.com/watch?v=5oRpKtVLe1w
Ciezko tak gdybac, najlepiej zobaczyc w sklepie i powalic w przyciski czy Ci bardziej nie bedzie przeszkadzac niz dawac komfort.
https://www.youtube.com/watch?v=5oRpKtVLe1w
Ciezko tak gdybac, najlepiej zobaczyc w sklepie i powalic w przyciski czy Ci bardziej nie bedzie przeszkadzac niz dawac komfort.
Pochodziłem trochę po sklepach, ale mizeria straszna... nic mi w oko nie wpadło. Skończyło się na transmiterze:
In plus:
- brak konieczności dokonywania zmian w instalacji auta i wyglądzie kokpitu
- szybkość instalacji i deinstalacji
- mały rozmiar (gadżet jest wielkości zapalniczki), u mnie współpracuje z "samochodowym" penem 16GB
- ma wyjście AUX, za czym idzie możliwość odtwarzania muzyki ze smartfonów itp.
- może służyć jako ładowarka (5V DC/1 A)
In minus:
- biały wyświetlacz (dlatego ustawiłem go "buzią" do przegrody)
- niezbyt wygodna obsługa, jakbym szukał kolejnego to brałbym z pilotem żeby łatwo wybierać konkretny utwór po numerze, albo wygodnie wędrować po dysku, obecnie trzeba się przeklikiwać góra/dół.
In plus:
- brak konieczności dokonywania zmian w instalacji auta i wyglądzie kokpitu
- szybkość instalacji i deinstalacji
- mały rozmiar (gadżet jest wielkości zapalniczki), u mnie współpracuje z "samochodowym" penem 16GB
- ma wyjście AUX, za czym idzie możliwość odtwarzania muzyki ze smartfonów itp.
- może służyć jako ładowarka (5V DC/1 A)
In minus:
- biały wyświetlacz (dlatego ustawiłem go "buzią" do przegrody)
- niezbyt wygodna obsługa, jakbym szukał kolejnego to brałbym z pilotem żeby łatwo wybierać konkretny utwór po numerze, albo wygodnie wędrować po dysku, obecnie trzeba się przeklikiwać góra/dół.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Transmiter powoduje spore straty w jakości odtwarzanego materiału i jest podatny na zakłócenia. Urządzenie które zaproponowałem jest wpinane do gniazda aux i służy również jako zestaw głośnomówiący .
Szukałem sensownej alternatywy dla fabrycznego radia i takiej nie znalazłem. Na tę chwilę taki tani i bezinwazyjny "paluszek" załatwia sprawę odtwarzania mp3. Zakłóceń nie doświadczam, ani wtedy gdy transmiter jest w gnieździe zapalniczki, ani wtedy gdy jest w gnieździe w bagażniku.
Co do strat jakości, to zapewne kwestia subiektywnych wymagań, ja audiofilem nie jestem... a w każdym razie nie jestem nim siedząc w samochodzie.
Czyli Twój gadżet wymaga posiadania smartfona z muzyką i gniazda AUX... wiesz o tym, że ono nie jest standardem wyposażenia?
Co do strat jakości, to zapewne kwestia subiektywnych wymagań, ja audiofilem nie jestem... a w każdym razie nie jestem nim siedząc w samochodzie.
Czyli Twój gadżet wymaga posiadania smartfona z muzyką i gniazda AUX... wiesz o tym, że ono nie jest standardem wyposażenia?
... szczególnie do posiadaczy HK - problem z wymianą radia na takie z BT i USB załatwiłem dokładając do oryginalnego zestawu takie ustrojstwo :
http://www.ycarlink.com/pd_10521_Car-MP ... -Flat-.htm.
Instalacja - około 15 minut, działa prawidłowo a pozwala uniknąć problemów z gruntowną przeróbką instalacji.
Oczywiście z założenia nie planowałem polepszać parametrów audio, mi zestaw HK wystarcza w zupełności.
http://www.ycarlink.com/pd_10521_Car-MP ... -Flat-.htm.
Instalacja - około 15 minut, działa prawidłowo a pozwala uniknąć problemów z gruntowną przeróbką instalacji.
Oczywiście z założenia nie planowałem polepszać parametrów audio, mi zestaw HK wystarcza w zupełności.
- pionajelen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S
Przecież Auxa można podpiąć do naszego fabrycznego radyjka i można to zrobić za 20-30 zł a jakość milion razy lepsza niż z badziewnyh transmiterów