Pompa wspomagania
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini One
Pompa wspomagania
Witam mam z tą pompą nietypowy problem, a mianowicie potrafi się w trakcie jazdy wyłączyć. Gdy wylacze i ponownie zalacze silnik pompa rusza jak gdyby nigdy nic kolejna sytuacja gdy po dłuższej jeździe zatrzymujemy się np na 5-10 min to po ponownym uruchomieniu pompa rusza po jakiś kilkunastu sekundach przy dłuższym postoju startuje od razu. Poziom płynu w zbiorniku nie ubywa więc raczej wycieku nie ma. Jakieś koncepcje co to może być
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Pompa wspomagania
elektryka w pompie ci zdycha? pompa do regeneracji
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
A co w tym nietypowego? Standardowe objawy przy wyeksploatowanej pompie... mam tak samo od pół roku może. Bywa, że przez miesiąc nic się nie dzieje, a bywa że dwa razy na dzień ją złapie. Wystarczy na chwilę zgasić silnik, w zasadzie zaraz można włączyć i działa... z tym że jak wszyscy mówią do czasu aż całkiem padnie.HEATH 13 pisze:Witam mam z tą pompą nietypowy problem, a mianowicie potrafi się w trakcie jazdy wyłączyć.
Nowa w ASO - 3100PLN, dobrej jakości zastępnik jakieś 1700, regenerowana przez OLX/Allegro jakieś 700/800 zyla. Plus robocizna oczywiście.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
Czyli klops trzeba zbierać na pompę. Dzięki serdeczne za pomoc
Czytałem też na forach o przypadkach cudownego uzdrowienia po całkowitej wymianie płynu w tym obiegu, ale nie wiem czy warto w to wierzyć.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S park lane
Z tym ozdrowieniem po wymianie oleju to raczej słabo.
Ja wymieniłem i pompa nie ozdrowiąła
Ano właśnie, dlatego sobie darowałem i zbieram na zamiennik, bo używka z Allegro raczej nie ma sensu.zemik3 pisze:Z tym ozdrowieniem po wymianie oleju to raczej słabo.
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER S R53 2003r 163KM
Miałem ten sam problem w moim MINI, znalazłem firme na allegro i za 400zł + moja pompa, została mi wysłana pompa świeżo po regeneracji.
A więc poszukaj sobie na allegro, najpierw oni Ci wyślą pompe za pobraniem a potem jak zamątujesz ich i wymontujesz swoją(na odwrót ) możesz wysłać (z tym nie było pośpiechu, ja wysłałem po 1tg). Ale u nich też istnieje inna opcja wysyłasz do nich swoja (jak masz czas ja nie miałem) oni regenerują Twoją koszt: zależności co tam się zepsuło ale koszt maksymalny to 400 zł. Moja pompa zepsuła mi się w Styczniu, nowa(zregenerowana) dalej śmiga
A więc poszukaj sobie na allegro, najpierw oni Ci wyślą pompe za pobraniem a potem jak zamątujesz ich i wymontujesz swoją(na odwrót ) możesz wysłać (z tym nie było pośpiechu, ja wysłałem po 1tg). Ale u nich też istnieje inna opcja wysyłasz do nich swoja (jak masz czas ja nie miałem) oni regenerują Twoją koszt: zależności co tam się zepsuło ale koszt maksymalny to 400 zł. Moja pompa zepsuła mi się w Styczniu, nowa(zregenerowana) dalej śmiga
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI COOPER S R53 2003r 163KM
http://allegro.pl/pompa-wspomagania-min ... 68622.html tutaj link POZDRAWIAM
-
Dzięki