Moduł FRM wymiana.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper JCW
Moduł FRM wymiana.
Witam,
mam następujący problem. W pewnym momencie przestały mi w mini działać: światła wewnętrzne, kierunkowskazy, szyby. Oddałem do serwisu, w którym powiedzieli że to moduł FRM - życzą sobie za niego 1 600 zł ?! nie wspominając już o robociźnie.
Czy ktoś wymieniał moduł FRM? Miał podobny problem? Załatwił to taniej?
mam następujący problem. W pewnym momencie przestały mi w mini działać: światła wewnętrzne, kierunkowskazy, szyby. Oddałem do serwisu, w którym powiedzieli że to moduł FRM - życzą sobie za niego 1 600 zł ?! nie wspominając już o robociźnie.
Czy ktoś wymieniał moduł FRM? Miał podobny problem? Załatwił to taniej?
Re: Moduł FRM wymiana.
Ja wymieniałem u siebie ,musiałem niestety kupić w serwisie bo nigdzie nie było używanego.
Możesz kupić używany tylko musi być pod takie samo wyposażenie, później go kodujesz.
Możesz kupić używany tylko musi być pod takie samo wyposażenie, później go kodujesz.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper JCW
I faktycznie jest to takie drogie? 1600 zł? Do tego robocizna to już jest 2 tys.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
sprawdz sobie na realoem.com cene
imho normalna cena jak na aso, podobny modul w grupie psa kosztuje dokladnie takie same pieniadze
imho normalna cena jak na aso, podobny modul w grupie psa kosztuje dokladnie takie same pieniadze
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Mogę ci załatwić z rabatem
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Czy moduł może paść od tak sobie? Wszystko było dobrze, ale musiałem odłączyć minus na akumulatorze po podłączeniu nie wykrywa modułu świateł FRM, pełno błędów, nie działają migacze, szyby tylne światła świecą się dolny lewy i prawy górny, nie działa światło stopu nie mogę teraz jeździć bo to niebezpieczne.
Gdzieś wyczytałem, że pewnie zawieszony jest eeprom w module i trzeba go przeflashować ale do tego potrzeba jakiegoś magika, w ASO oczywiście mówią, że trzeba nowy, czy ktoś może pomóc?
Z góry dzięki
Gdzieś wyczytałem, że pewnie zawieszony jest eeprom w module i trzeba go przeflashować ale do tego potrzeba jakiegoś magika, w ASO oczywiście mówią, że trzeba nowy, czy ktoś może pomóc?
Z góry dzięki
Mi padł sam z siebie ,przestały działać kierunki wszystko inne działa,zamowilem w aso 1200zl ,zmieniłem sam
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Po jakim czasie, przebiegu Ci padł? czy 5 letni akumulator mógł być przyczyną, lub niski stan napięcia, czy ogólnie tak się to dzieje u każdego po jakimś czasie?
Nie musiałeś nic programować? Nie wiem czy dawać do magika by mi próbował go odtworzyć, czy kupować tanio używkę i dać do kogoś kto to zaprogramuje.
Nie musiałeś nic programować? Nie wiem czy dawać do magika by mi próbował go odtworzyć, czy kupować tanio używkę i dać do kogoś kto to zaprogramuje.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ja tam obstawiam zimne luty na czyms w tym module
nie wiem czy akurat w BMW tak jest ale wiele innych marek ma z tym problemy od czasu wycofania lutow cynkowo-olowiowych
nie wiem czy akurat w BMW tak jest ale wiele innych marek ma z tym problemy od czasu wycofania lutow cynkowo-olowiowych
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
przebieg kosmiczny 15 tys km zaprogramowałem sobie sam
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Czy kombinować coś z odłączaniem modułu i jeszcze raz wpinaniem czy raczej to nic nie zmieni? Normalnie boję się cokolwiek dotknąć.
bez przesady to nie prom kosmiczny wsadziłem na chwile drugi frm ze swojej rajdówki i działało ,niestety używanego nie było do mojego auta ze względu na bogate wyposażenie,
OT: opisał byś swój soft w mini jak działa jakie wyniki ?
OT: opisał byś swój soft w mini jak działa jakie wyniki ?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Takie wyniki, że nie mogę jechać bo nie mam świateł i nie mogę normalnie użytkować a co dopiero dokładać downpipe, IC i sprawdzać mapy, ale dam Ci znać, aha nadal czekam na instrukcję serwisową z wymianą jakbyś był taki dobry podesłać