Dobry mechanik dla Mini, Wrocław?

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)

Dobry mechanik dla Mini, Wrocław?

Post autor: treash »

Panowie gdzie we Wrocku najlepiej naprawiać mini, ktoś zna kumatych ludzi, jakiś sensowny warsztat?
MacOlo
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Dobry mechanik dla Mini, Wrocław?

Post autor: MacOlo »

Zwiedziłem we Wrocławiu kilka serwisów (w tym takich, co reklamują się jako specjaliści od BMW i MINI) i w żadnym nie byłem tak zadowolony jak w serwisie na ul. Tyskiej 2 (wjazd naprzeciwko Pipelife). Dość nowy serwis (ma około roku), ale mają nowy sprzęt i chłopaki pracują tam z pasją, widać, że zależy im na rozwiązaniu problemu i zadowoleniu klienta. Do tego miło zaskoczyło mnie profesjonalne i bardzo uczciwe podejście do każdej sprawy. Widziałem też u nich sporo ładnych oldtimerów chyba tylko do zlotów, więc raczej cieszą się dobrą opinią też u innych.
Awatar użytkownika
mtzecik
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Countryman S ALL4

Post autor: mtzecik »

Ja od jakiegoś czasu robie w LS auto na Międzyleskiej. Robia tylko BMW, z Mini też sobie radzą całkiem całkiem. Oprócz małych problemów z terminowością robotę robią bardzo dokładnie i dobrze.
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Witam,

jak wyżej polecam AutoNaKawe ulica Tyska 2 (wjazd naprzeciwko Pipelife), byłem zrobić ostatnio tam przeglądzik i fajnie to wygląda..siedzimy sobie w kawiarni popijamy kawkę lub inne napoje, a przez szybę oglądamy jak robią auto:) no i wszystko mają nowe, narzędzia, podnośniki, hala itd...a najlepsze mają długoletniego mechanika z BMW!
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Podbijam temat bo naprawdę warto pochwalić chłopaków z AutoNaKawe na Tyskiej 2 (wjazd naprzeciwko Pipelife) we Wrocławiu, można walić do nich w ciemno bo dobrze znają tematy i wszelkie bolączki naszych Miniaków:)
Awatar użytkownika
unclesam
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Cooper JCW

Post autor: unclesam »

Niestety czuję się w obowiązku przestrzec przed warsztatem z ulicy Tyskiej 2. Szczególnie gdy widzę 2 posty zachwalające i to jeden pod drugim, przyda się kontr-opinia :) To jest bardzo dziwne miejsce, a uczciwy warsztat to taki który nie wyciąga gotówki na siłę od klienta, a AutoNaKawę na pewno do takich nie należy. Omijać szerokim łukiem!!! :roll:
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

A może jakieś szczegóły bo nic konkretnego nie mówisz i nawet nie zaproponowałeś żadnej alternatywy..ja u nich naprawdę dużo rzeczy robiłem (pompa paliwa, termostat, rozrząd, świece, cewki itd.) i jestem w pełni zadowolony. A co najlepsze miałem walniętą pompę wysokiego ciśnienia paliwa która w BMW (Inchscape) miała kosztować 3800pln to mi wyszukali i dopasowali od Peugota identyczną za 1650pln więc w pełni są ok i nie wiem w czym Ci zawinili.
Awatar użytkownika
unclesam
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Cooper JCW

Post autor: unclesam »

Istnieje grupa ludzi która miała podobne problemy z tym warsztatem, w związku z czym przestrzegam przed tym miejscem. Cieszę się, że u Ciebie wszystko poszło gładko :wink:

Co do warsztatów dla miniaków:
BMW MTC
BMW Expert
Awatar użytkownika
treash
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Dzięki za namiary na inne warsztaty od Miniakow. A powiesz coś wiecej jaki miałeś problem w AutoNaKawe?
ODPOWIEDZ