Zużycie paliwa w Mini Cooper S?
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Zużycie paliwa w Mini Cooper S?
Taki temat z typu lekkie:) W moim Miniaku S (benzyna) spalanie, jazda 100% miasto, jazda normalna (nie na emeryta) komputer wskazuje 8.5 - 8.8L zastanawiam się na ile to wskazanie jest realne bądź przekłamane, bo za krótko mam auto żeby pomierzyć to na że tak się wyrażę "manuala" - zalanie do pełna i jazda prawie do pustego i później obliczenia;). A jak u Was ze spalaniem i wskazaniami komputera, realne/przekłamane..i mówimy tu tylko o jeździe po mieście..
- treash
- Swój Człowiek
Re: Zużycie paliwa w Mini Cooper S?
Nikt nie podyskutuje w temacie?
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Posiadam MC I gen. ale przyłączę się do dyskusji. U mnie wygląda to tak, że wskazanie średniego spalania po mieście przy normalnej jeździe to ok 7,3-7,5. Przemierzyłem go nie raz i wiem, że realne spalanie jest o 0,5 l wyższe. Opony 205/45/17, na 195/55/16 ~7 +0,5 l.
Bzyku
"S"-ka z 2012 w miescie ok 8. Zalezy jak sie jezdzi bo mozna zejsc do 7 i mozna wskoczyc na 9 i pewnie jeszcze wiecej.
Za miastem wczoraj mialem 6,2 a po obliczeniu na kalkulatorze wyszlo 5,9. Generalnie zauwazylem ze u mnie komputer zawyza wskazania
Za miastem wczoraj mialem 6,2 a po obliczeniu na kalkulatorze wyszlo 5,9. Generalnie zauwazylem ze u mnie komputer zawyza wskazania
- treash
- Swój Człowiek
A te wyniki to na paliwie 95 czy 98?
- mtzecik
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Countryman S ALL4
U mnie średnie po mieście ok 9,5 wg kompa. Głownie jeździ dziewczyna a ja czasami wieczorem usiąde za stery to nie ma lekko Co prawda moc troche wieksza niż seria bo ok. 192 km. W trasie waha się miedzy 6,5 a 7,7 w zależności od deptatnia. Co do paliwa to raz 95 a raz 98 a czasem nawet 100 shelowaska i nie widzę różnicy
ja na 95 ale zaznaczam że nie szaleję...jeszcze Dopiero co go kupiłem więc się musze przyzwyczaić i go lepiej poznać żeby dynamiczniej zacząć brykać
właśnie się zastanawiam czy jest sens lać 98. W instrukcji wyczytałem że do "S" i "Works" zalecają właśnie 98.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?
właśnie się zastanawiam czy jest sens lać 98. W instrukcji wyczytałem że do "S" i "Works" zalecają właśnie 98.
Macie jakieś doświadczenia w tym temacie ?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: e82 135i LCI, e70 3,0si
Ludzie jak wy jeździcie. Spalanie w mieście na poziomie 8l. Jezu chyba tylko zgodnie z przepisami. Mój służbowy focus w dieslu poniżej 7,5l w mieście włączając obwodnicę warszawy mi nie schodzi. Moje wyniki z dwóch miniaków to: po samym mieście poniżej 11l i nie zszedłem a w trasie to i 13:) Najniższe spalanie jakie osiągnąłem średnio to 9,6. Mojej żonie pali troszkę więcej bo lubi mieć częściej strzałkę na czerwonym, lubi syk zaworu i dźwięk wydechu MG:)
- treash
- Swój Człowiek
Ooo to podejrzewam zajechany silni, bo nawet jak cisnę jak dziki to max 10,5 a normalnie, ale dynamicznie to 8.5-9:) No chyba że masz mapę na większą moc..
- treash
- Swój Człowiek
"Dzikasz"a jaki masz przebieg/opony/olej w silniku? No na czym jeżdzisz 95 czy 98?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 S pepper white
R55 230KM , średnie spalanie trochę ponad 10 , paliwo 98 , a często 100 .Przebieg autka 72tys. Wyniki na poziomie 7 czy 8 litrów są mozliwe w serii , ale chyba z muskaniem gazu
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: e82 135i LCI, e70 3,0si
Kochani w Chrystusie Panu:)
Texty w stylu zajechany silnik mnie śmieszą. Samochód ma 58 tysi przelotu, poprzedni miał troszkę więcej a palił tyle samo. Olej zacny, gwarantuję. Ogólne noga bardzo ciężka. Ale może ktoś potrafi, nie przeczę, uzyskać spalanie kropelkowe. Jak napisałem wyżej mi służbówka pali 7,5 a w firmie z 800 (ośmiuset) sztuk takich samych focusów spalanie średnie to 6,1.
Ludzie naprawdę spokojnie jeździcie. W e70, moim drugim prywatnym 3,0si spala minimalnie średnio 15 a pod 20 to bez problemu dochodzi z niektórych wypadów. Chociaż ludzie na różnych forach chwalą się że na trasie potrafią zejść poniżej 10 ciu. Tam też olej zacny Amsoil.
PS
najlepiej opisze mój styl jazdy taki mały przykład.
służbówka, ma 98 tysi przelotu. Przy 95 tys założone trzecie przednie tarcze i piąte klocki hamulcowe. Więc sami widzicie
Texty w stylu zajechany silnik mnie śmieszą. Samochód ma 58 tysi przelotu, poprzedni miał troszkę więcej a palił tyle samo. Olej zacny, gwarantuję. Ogólne noga bardzo ciężka. Ale może ktoś potrafi, nie przeczę, uzyskać spalanie kropelkowe. Jak napisałem wyżej mi służbówka pali 7,5 a w firmie z 800 (ośmiuset) sztuk takich samych focusów spalanie średnie to 6,1.
Ludzie naprawdę spokojnie jeździcie. W e70, moim drugim prywatnym 3,0si spala minimalnie średnio 15 a pod 20 to bez problemu dochodzi z niektórych wypadów. Chociaż ludzie na różnych forach chwalą się że na trasie potrafią zejść poniżej 10 ciu. Tam też olej zacny Amsoil.
PS
najlepiej opisze mój styl jazdy taki mały przykład.
służbówka, ma 98 tysi przelotu. Przy 95 tys założone trzecie przednie tarcze i piąte klocki hamulcowe. Więc sami widzicie
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
S-2010, spalanie 7,5-8,5
- treash
- Swój Człowiek
No powiem Wam że wcale nie muskam gazu a używam całkiem dynamicznie i wtedy łyka do 9.0 jak szalej to wtedy jak mówiłem 10.5. Wyniki rzędu 11-13 na nic w świecie nie mogę wydeptać;)
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
11 to robie picanto 1.0 w miescie
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow