iphone 6 + radio mini boost
Re: iphone 6 + radio mini boost
hmmm to może mój iPhone 6 jest taki cudowny bo w moim Cooper z 2010 (który tak na marginesie jest na sprzedaż) jak i w Cooper S z 2012 gra to bardzo dobrze. Szkoda że jesteś aż z Wrocławia. Zrobiłbym demonstrację. Właściwie to 2 tygodnie temu do Karpacza przez Wrocław jechałem i gdybym tylko wcześniej wiedział że taki temat wyskoczy a może ty nad morze ciągniesz ?
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Janko pisze:hmmm to może mój iPhone 6 jest taki cudowny bo w moim Cooper z 2010 (który tak na marginesie jest na sprzedaż) jak i w Cooper S z 2012 gra to bardzo dobrze. Szkoda że jesteś aż z Wrocławia. Zrobiłbym demonstrację. Właściwie to 2 tygodnie temu do Karpacza przez Wrocław jechałem i gdybym tylko wcześniej wiedział że taki temat wyskoczy a może ty nad morze ciągniesz ?
Mam podobne odczucie, słucham na radio boost z h/k po auxie na bluetooth (Kinivo BTC455) z iphone'a i jest ok, wiadomo harman to badziewie, głośniczki też, muzyka jest streamowana ale ogólnie uszy nie więdną.
Nie jest to Mark Levinson czy Burmester ale jak na małe mini gra dobrze.
Ważne jest jednak to, że jest to polift czyli od 2010 podbnie jak kolegi wyżej, wydaje mi się że modele wcześniej miały jakieś inne wiązki i moduły, te same urządzenia aux/bluetooth grały w rocznikach 2007 dużo gorzej, basowo, muzyka stłumiona była trzeba było kupować jakieś Ground Loop Noise Isolatory i wtedy było ok.
Więc opisujcie kto jaki ma rocznik i jaką wersję radia i audio to może to coś pomoże.
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
No ja właśnie mówię o tym "więdnięciu uszu" przy dźwięku z iPoda podłączonego po AUX-ie z rocznika 2008, więc jest właśnie jak mówisz dźwięk stłumiony, zniekształcony i te przenoszone z dźwiękiem szumy/zakłócenia..z cd gra dużo lepiej i jest ok, ale dupy nie urywa..wcześniej miałem dwa Seaty i w nich standardowy sprzęt grający tj. zwykłe głośniki + radio mp3 i grało o niebo lepiej.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
treash pisze:No ja właśnie mówię o tym "więdnięciu uszu" przy dźwięku z iPoda podłączonego po AUX-ie z rocznika 2008, więc jest właśnie jak mówisz dźwięk stłumiony, zniekształcony i te przenoszone z dźwiękiem szumy/zakłócenia..z cd gra dużo lepiej i jest ok, ale dupy nie urywa..wcześniej miałem dwa Seaty i w nich standardowy sprzęt grający tj. zwykłe głośniki + radio mp3 i grało o niebo lepiej.
No właśnie masz 2008 wydaje mi się, że po lifcie jest lepiej. Masz radio mini boost i hk?
- treash
- Swój Człowiek
Mam radio cd boost i zwykłe głośniki (nie hk)..z cd gra ok, ale jak mówiłem dupy nie urywa, a po AUX-ie jest kicha totalna.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
No to też dużo zmienia zwykłe głośniki to naprawdę jest dramat.treash pisze:Mam radio cd boost i zwykłe głośniki (nie hk)..z cd gra ok, ale jak mówiłem dupy nie urywa, a po AUX-ie jest kicha totalna.
- treash
- Swój Człowiek
No ale jak mówię dźwięk z cd akceptowalny, po AUX-ie dramat/katastrofa/udar uszu;)
- lookee94
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 Clubman S
Widzę, że pełno tu speców. Ostatnio kupiłem clubmana z 2008r z navi, usb, bluetooth, aux.. Jakieś ciekawostki co do funkcji? Na radyjku jest napis dvd, jak to z tym jest? Dodam ze na słupkach są te wysokotonowe głośniczki. Mam też taki mały problem, jak się podgłośni i jest sporo basu to prawdopodobnie sredniotonowy głośnik tak tempo klepie, do wymiany? Da się z czegos puścić muzykę i obsługiwać to z kierownicy?