Black Cooper S JCW kit 200HP

Moderatorzy: flapjck1, Drail

fishuennt
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S R53 200+PS

Black Cooper S JCW kit 200HP

Post autor: fishuennt »

Cześć.
Na forum jestem już jakiś czas ale głównie z braku czasu wolnego jako czytający. Witam wszystkich i przedstawiam mojego Coopera:

Vin:
========================================
Vehicle information
========================================
VIN: WMWRE31050TD19305
Type code: RE31
Model: COOPER S (EUR)
E-F-R series: R53
Series: M
Type: COUPE
Steering: LL
Doors: 3
Engine: W11
Displacement: 1.60
Power: 125 (170 hp)
Drive: FRONT
Transmission: MECH
Paint code: 668 - SCHWARZ 2
Upholstery code: T6LP - LEDER GRAVITY/LA
Prod.date: 2003-08-29
S210 Dynamic stability control III
S228 Sports suspension settings Plus
S249 Multifunction f steering wheel
S253 Leather steering wheel Cooper S
S314 Door mirror, driver lock, heated
S359 Visibility package
S369 MINI LA wheel, S-spoke 85
S381 Outs.mirror black/roof vhcle colour
S403 Glass roof, electrical
S405 Exterior mirror caps, chrome-plated
S420 Sun protection glazing
S423 Floor mats, velours
S432 Rain sensor/int. mirror auto dim action
S441 Smoker package
S450 Height adjustment, passenger seat
S463 Interior surface Alloy Patina
S481 Sports seat
S493 Storage compartment package
S494 Seat heating driver/passenger
S502 Headlight cleaning system
S520 Fog lights
S522 Xenon Light
S534 Automatic air conditioning
S546 Revolution counter
S548 Kilometre speedo
S550 On-board computer
S564 Interior light package
S609 Navigation system, Professional
S640 Preparation f tel.installation universal
S650 CD player
S657 Radio, BMW Business/MINI Boost
S672 CD changer for 6 CDs
S674 Hi-Fi system Harman Kardon
S823 Hot-climate version
S850 Additional Export tank filling
S851 Language version German
S863 Dealer List Europe
S872 Equipment "Chili"
S879 Operating instructions German
S895 Additional fan
S962 Deleted, licence plate support front

Mini przeszedł tuning w Szwajcarii potwierdzony certyfikatem z wbitą zmianą do dowodu rejestracyjnego. Zastosowano kit JCW na 200hp.

Galeria będzie uboga gdyż nie posiadam przy sobie aktualnych zdjęć. Mieszkam za granicą a Mini jest w Polsce.

Zrobione (lub w trakcie):
-Zmienione sprężyny na Eibach Pro Kit -30/-30
-Zmienione żarówki podświetlania tablicy rejestracyjnej na Led (białe, zimne światło)
-Zmieniony przedni górny grill na Aero JCW
-Przemalowany na czarno dolny grill (JCW nie podejdzie do zderzaka S)
-Lusterka, wlew paliwa, obwódki lamp (przód/tył), klamki - na czarno
-Shortshifter
-Zmieniony ekran Navi ale to bardziej naprawa niż upgrade
-Bad look pod maską
-Uszczelnienie miski olejowej
-Przewody hamulcowe Hell w oplocie
-skrzynia ze szperą (czeka na montaż, zrobię to w styczniu jak będę na urlopie)
I pewnie jeszcze jakieś pierdoły, o których nie pamiętam.

Do zrobienia:
-Rozpórka przód/tył
-Zmiana airboxa na JCW lub akcesoryjny "goły"
-Zmiana wtryskiwaczy
-Zawias KW lub Bilstein
-Pewnie wydech w przyszłości na jakiś głośniejszy
-Fotele JCW ewentualnie czarny środek(marzą mi się Sparco JCW ale wyrwać je jest już bardzo ciężko za jakieś normalne kwoty)
-Felga(ciągle się rozglądam)
-Kierownica może

Poniżej zdjęcia tak jak wspominałem stare. Teraz Mini wygląda inaczej ale aktualizację zrobię dopiero jak będę na urlopie czyli pewnie w drugiej połowie stycznia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Re: Black Cooper S JCW kit 200HP

Post autor: Zbigg »

Zacny, czekamy na aktualizację. :D
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
fishuennt
Nowy
Nowy

Znalazłem jeszcze jedno zdjęcie bardziej aktualne. Jakość jest jaka jest ale coś tam widać. Na urlopie postaram się zrobić ładną sesję po nowych modach.

Obrazek
Awatar użytkownika
xre79
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper R53 2002
Ford Focus Mk2 1.6 TDCI

Post autor: xre79 »

Cześć!

Bardzo przyzwoity! Z zazdrością przyznam że marzy mi się 200 kucy pod maską, shortshifter i rasowy zawias ;)

Póki co mam ino One Ball Mod...
Go fast or go home.
fishuennt
Nowy
Nowy

xre79 pisze:Cześć!

Bardzo przyzwoity! Z zazdrością przyznam że marzy mi się 200 kucy pod maską, shortshifter i rasowy zawias ;)

Życzę spełnienia marzeń! Tylko pamiętaj o tym, że jak już się spełni to marzenie to będziesz chciał więcej i więcej. Taka dziwna natura człowieka :)

Mam jeszcze dużo do zrobienia ale niestety praca za granicą ogranicza bardzo.
Najbardziej czekam na zamontowanie skrzyni biegów ze szperą (skrzynia już w garażu) bo co z 200hp jak trakcja płacze ;)
Canusee666
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini cooper s r53

Post autor: Canusee666 »

fishuennt pisze:
xre79 pisze:Cześć!

Życzę spełnienia marzeń! Tylko pamiętaj o tym, że jak już się spełni to marzenie to będziesz chciał więcej i więcej. Taka dziwna natura człowieka :)

Mam jeszcze dużo do zrobienia ale niestety praca za granicą ogranicza bardzo.
Najbardziej czekam na zamontowanie skrzyni biegów ze szperą (skrzynia już w garażu) bo co z 200hp jak trakcja płacze ;)
Ja mam 248 kucykow na kole zamachowym bez szpery i jakos daje rade ale przyznaje ze by sie przydala
fishuennt
Nowy
Nowy

Canusee666 pisze:
Ja mam 248 kucykow na kole zamachowym bez szpery i jakos daje rade ale przyznaje ze by sie przydala
Tyle nie osiągnę ale myślę, że jeszcze około 20hp wpadnie do końca 2017r.

Ja ciągle z tylnym napędem jeździłem i do tego jestem przyzwyczajony. Mini to moja pierwsza przednionapędówka, ciężko było się przyzwyczaić na początku. Z rolki bez szpery jest ok ale z kreski to jest dramat przy tej budzie i 200hp stąd moja decyzja o zmianie skrzyni. Na marginesie jeżdżę na Dunlopach SP Sport 01.
Canusee666
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini cooper s r53

Post autor: Canusee666 »

fishuennt pisze:
Canusee666 pisze:
Tyle nie osiągnę ale myślę, że jeszcze około 20hp wpadnie do końca 2017r.

Ja ciągle z tylnym napędem jeździłem i do tego jestem przyzwyczajony. Mini to moja pierwsza przednionapędówka, ciężko było się przyzwyczaić na początku. Z rolki bez szpery jest ok ale z kreski to jest dramat przy tej budzie i 200hp stąd moja decyzja o zmianie skrzyni. Na marginesie jeżdżę na Dunlopach SP Sport 01.
Pomysl o wiekrzym Intercooler dobrych mapach no i paliwie przynajmniej 99 oktan i spokojnie ektra 20 kucykow wpadnie.
Ja latam na Toyo proxes
Moje marzenia byly osiagnac 300hp w przyszlym roku
Ale jak to bywa zycie zweryfilowalo marzenia i sadze ze 270 to bedzie max
fishuennt
Nowy
Nowy

Canusee666 pisze:
Pomysl o wiekrzym Intercooler dobrych mapach no i paliwie przynajmniej 99 oktan i spokojnie ektra 20 kucykow wpadnie.
Ja latam na Toyo proxes
Moje marzenia byly osiagnac 300hp w przyszlym roku
Ale jak to bywa zycie zweryfilowalo marzenia i sadze ze 270 to bedzie max
Znam to - takie życie. Ja też już wiem, że wszystkiego nie dam rady ogarnąć ale wtryski, intercooler i filtr powietrza wpadną inne pod maskę. Później mapy i hamowanie i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Awatar użytkownika
xre79
Nowy
Nowy
Ford Focus Mk2 1.6 TDCI

fishuennt pisze: Życzę spełnienia marzeń! Tylko pamiętaj o tym, że jak już się spełni to marzenie to będziesz chciał więcej i więcej. Taka dziwna natura człowieka :)
Wiem coś o tym - myślałem że wystarczy mi seria, ale jakoś tak ... po dwóch miesiącach zachwytów stwierdziłem, że miniak mógłby się zbierać lepiej ;)

fishuennt pisze: Mam jeszcze dużo do zrobienia ale niestety praca za granicą ogranicza bardzo.
Daj znać po zamontowaniu, jak wrażenia z jazdy ze szperą. Bardzo mnie to ciekawi, bo na mokrym to nawet przy seryjnym silniku trakcja płacze ;)
Aaa - jeszcze jedno pytanie - jak wrażenia z shortshitera? Miałeś może okazję porównać działanie skrzyni z seryjną wajchą?
Faktycznie daje ten precyzyjniejszy "feel" przy zmianie biegów?
Go fast or go home.
fishuennt
Nowy
Nowy

xre79 pisze:
Daj znać po zamontowaniu, jak wrażenia z jazdy ze szperą. Bardzo mnie to ciekawi, bo na mokrym to nawet przy seryjnym silniku trakcja płacze ;)
Aaa - jeszcze jedno pytanie - jak wrażenia z shortshitera? Miałeś może okazję porównać działanie skrzyni z seryjną wajchą?
Faktycznie daje ten precyzyjniejszy "feel" przy zmianie biegów?
Będę zmieniał skrzynię na początku lutego i pierwsze wrażenia będą z zimy tylko :)

Co do shortshiftera:
Jeździłem kilka miesięcy na standardowej dźwigni i mam porównanie. Co do precyzji włączania biegów to ciężko powiedzieć czy coś się zmieniło. Jest bardzo podobnie z tym, że ja mam teraz trochę krótszą dźwignię (jakieś -1,5cm co do serii) i to daje dużą różnicę co do użycia siły żeby bieg włączyć. To skrócenie dźwigni bardzo zmniejsza przełożenie i trzeba użyć po prostu większej siły. Biegi teraz wchodzą jak w kombajnie Bizon ale ja to uwielbiam. Jest surowo i to mi się podoba. Najważniejsze jednak w tym wszystkim jest to, że skok z górnego biegu do dolnego zmniejszył się o kilka cm. Teraz zmiana z górnego biegu (1-3-5) na dolny (2-4-6) zajmuje dużo mniej czasu a to zasadnicza różnica i o to walczyłem :wink:
Awatar użytkownika
xre79
Nowy
Nowy
Ford Focus Mk2 1.6 TDCI

fishuennt pisze:
Będę zmieniał skrzynię na początku lutego i pierwsze wrażenia będą z zimy tylko :)
W lutym może trochę sypnie śniegiem i będziesz mógł ją wypróbować na b. śliskim ;) Jestem ogromnie ciekawy, jakie będą wrażenia w porównaniu ze zwykłym przeniesieniem napędu. Tak z ciekawości - gdzie kupiłeś szperę?
fishuennt pisze: Co do shortshiftera:
Jeździłem kilka miesięcy na standardowej dźwigni i mam porównanie. Co do precyzji włączania biegów to ciężko powiedzieć czy coś się zmieniło. Jest bardzo podobnie z tym, że ja mam teraz trochę krótszą dźwignię (jakieś -1,5cm co do serii) i to daje dużą różnicę co do użycia siły żeby bieg włączyć. To skrócenie dźwigni bardzo zmniejsza przełożenie i trzeba użyć po prostu większej siły. Biegi teraz wchodzą jak w kombajnie Bizon ale ja to uwielbiam. Jest surowo i to mi się podoba. Najważniejsze jednak w tym wszystkim jest to, że skok z górnego biegu do dolnego zmniejszył się o kilka cm. Teraz zmiana z górnego biegu (1-3-5) na dolny (2-4-6) zajmuje dużo mniej czasu a to zasadnicza różnica i o to walczyłem :wink:
Krótszy skok i szybsza zmiana - plus! Przy sprintach spod świateł na pewno się przyda ;)
Cięższe wrzucanie biegów - mi by to nie przeszkadzało, tylko moja ładniejsza połówka może marudzić.... Już teraz narzeka, że od wrzucania 6stki boli ją ręka ;)
Go fast or go home.
fishuennt
Nowy
Nowy

xre79 pisze:
Krótszy skok i szybsza zmiana - plus! Przy sprintach spod świateł na pewno się przyda ;)
Cięższe wrzucanie biegów - mi by to nie przeszkadzało, tylko moja ładniejsza połówka może marudzić.... Już teraz narzeka, że od wrzucania 6stki boli ją ręka ;)
Moim często jeździ moja mama jak mnie nie ma i też narzeka, że ciężko facepalm :wink:
Awatar użytkownika
pionajelen
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S

Post autor: pionajelen »

fishuennt pisze:
xre79 pisze:
Moim często jeździ moja mama jak mnie nie ma i też narzeka, że ciężko facepalm :wink:
Jak siostra jeździ moim to wrzuca wsteczny oburącz :lol:
Awatar użytkownika
xre79
Nowy
Nowy
Ford Focus Mk2 1.6 TDCI

pionajelen pisze:
fishuennt pisze:
xre79 pisze:
Jak siostra jeździ moim to wrzuca wsteczny oburącz :lol:

Buhahaha! Oburącz - rozwaliłeś mnie tym - chciałbym to zobaczyć ;) A podobno mini to taki damski samochodzik ;)
Go fast or go home.
ODPOWIEDZ