Cześć!
Mam nadzieję, że dobry dział.
Mam dwa pytania w związku z moim Mini R 53.
1. Czy ktoś może polecić jakiś zakład, gdzie mogą wymienić baterie w kluczyku i ewentualnie go ponownie zaprogramować? Poprzedni właściciel wymienił, ale chyba nie na oryginalną(?) - nie działa centralny zamek (jak go kupiłem to działał i stopniowo pilot przestał reagować).
2. Kolejna sprawa to audio - gdzie w Warszawie lub okolicy mogą zdiagnozować/wymienić/poprawić głośnik w drzwiach kierowcy? Nisko-średnio tonowy odmawia posłuszeństwa.
Z góry dzięki za odpowiedzi!
Warszawa - kluczyk i głośniki
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Re: Warszawa - kluczyk i głośniki
Jeżeli chodzi o kluczyk to zapoznaj się z tematem: http://mini.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=7395
Co do głośników to bym poszukał pierwszy lepszy zakład car audio. No chyba, że chcesz robić coś grubego
Co do głośników to bym poszukał pierwszy lepszy zakład car audio. No chyba, że chcesz robić coś grubego
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2005
Mogę się pobawić w sparowanie, ale sam nie chcę rozbierać kluczyka, dlatego chciałbym żeby zrobił to ktoś doświadczonyPsztymucel pisze:Jeżeli chodzi o kluczyk to zapoznaj się z tematem: http://mini.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=7395
Podobnie jak kluczyk tak i audio - chciałem skorzystać z rekomendacji.
Ktoś tutaj polecił specjalistę od szyber dachów - dzięki temu szybko i bezproblemowo uporałem się z problemem.
Zakładów mnóstwo, a ja nie wiem który jest sprawdzony. "Fachowców" nie brakuje.
- Aikonus
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53 Black Monster
W Sce masz baterie w kluczyku? Myślałem ze jest tam jakiś akumulatorek co ładuje sie podczas gdy jest w stacyjce, mi powiedzieli ze kluczyk jest nierozbieralny, ale moze sie ten ktoś mylił....zgłupiałem.
Kluczyk jest nierozbieralny w takim samym sensie, w jakim ajfon ma niewymienną baterię... czyli się da.
Co do działania centralnego, to ktoś tu niedawno opisywał, że wilgoć podeszła do elektroniki - odbiornika sygnału umieszczonego w lusterku wstecznym. Po oczyszczeniu płytki ze śniedzi, czy też wymianie na nową centralny zaczął działać jak nowy.
A jak nie, to faktycznie wymiana akumulatorka w kluczu. Mógł się zestarzeć.
Co do działania centralnego, to ktoś tu niedawno opisywał, że wilgoć podeszła do elektroniki - odbiornika sygnału umieszczonego w lusterku wstecznym. Po oczyszczeniu płytki ze śniedzi, czy też wymianie na nową centralny zaczął działać jak nowy.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2005
Bateria/ akumulator - łąduje się indukcyjnie z zapłonu. Jak dla mnie może być tam kawałek folii - nie działa, a chce żeby działałAikonus pisze:W Sce masz baterie w kluczyku? Myślałem ze jest tam jakiś akumulatorek co ładuje sie podczas gdy jest w stacyjce, mi powiedzieli ze kluczyk jest nierozbieralny, ale moze sie ten ktoś mylił....zgłupiałem.
Bawaria 700 pln za kluczyk i ~370 pln za podłączenie do komputera.Zbigg pisze:Kluczyk jest nierozbieralny w takim samym sensie, w jakim ajfon ma niewymienną baterię... czyli się da.
Da się gdzieś taniej ten kluczyk zregenerować?