wyłącznik poduszki pasażera
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI ONE R56 2011
wyłącznik poduszki pasażera
Drodzy,
gdzie w pierwszej generacji szukać wyłącznika poduszki powietrznej pasażera?
Czy te przełączniki mogą znajdować się w schowku czy tylko i wyłącznie z boku deski rozdzielczej (widocznym po otwarciu drzwi)?
Odpowiedzi z BMW były średnio przydatne - wiem tylko tyle, że jak ma to ma, jak nie ma to nie idzie dołożyć oficjalnie, a nieoficjalnie u Zenka to bym się bał.
A kontekstowo - mam potrzebę, bo fajnie byłoby mieć opcję przewiezienia dzieciaka z przodu czasem.
Pzdr
Beckett
gdzie w pierwszej generacji szukać wyłącznika poduszki powietrznej pasażera?
Czy te przełączniki mogą znajdować się w schowku czy tylko i wyłącznie z boku deski rozdzielczej (widocznym po otwarciu drzwi)?
Odpowiedzi z BMW były średnio przydatne - wiem tylko tyle, że jak ma to ma, jak nie ma to nie idzie dołożyć oficjalnie, a nieoficjalnie u Zenka to bym się bał.
A kontekstowo - mam potrzebę, bo fajnie byłoby mieć opcję przewiezienia dzieciaka z przodu czasem.
Pzdr
Beckett
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: wyłącznik poduszki pasażera
Poszukaj na realoem.com czy byl wylacznik, wydaje mi sie ze nie...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
U mnie nie ma i z tego co wiem w modelach R50/53 nie było takiej opcji.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
- Kontakt:
Nieprawda.
Wyłącznik był dostępny jako dodatkowa opcja wyposażenia, dostępny jest też retrofit. Pozdrawiam
Wyłącznik był dostępny jako dodatkowa opcja wyposażenia, dostępny jest też retrofit. Pozdrawiam
www.bmw-diesel.pl
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
wyciągasz pierwszy z dołu bezpiecznik w puszce przy lewej nodze i po sprawie, albo wyprowadź sobie na kabelku (tylko nie pamiętam czy to tylko od pasażera, czy wszystkie poduchy wtedy nie chodzą...)
-
- Nowy
A ja naiwny pytałem w Inchape Motors w W-wie, gdzie uprzejmie mnie poinformowano, iż nie ma opcji doposażenia...bejcman pisze:Nieprawda.
Wyłącznik był dostępny jako dodatkowa opcja wyposażenia, dostępny jest też retrofit.
airbag_shutoff.pdf
Pozdrawiam
A czy to jest w 100% bezpieczne rozwiązanie? Tu chodzi przede wszystkim o to, że będzie tam siedziało dziecko. Nie ma ryzyka, iż w takim scenariuszu coś "odpali" poduchę? (mowa raczej o wypadku, a nie gmeraniu)maniujr pisze:wyciągasz pierwszy z dołu bezpiecznik w puszce przy lewej nodze i po sprawie, albo wyprowadź sobie na kabelku (tylko nie pamiętam czy to tylko od pasażera, czy wszystkie poduchy wtedy nie chodzą...)
-
- Wiarus
- Kontakt:
Wyciągasz bezpiecznik na wyłączonym zapłonie i nie ma prawa nic odpalić. W czasie wypadku mimo, że dostanie sygnał do odpalenia nie odpali, bo nie ma zasilania.
Też będę woził córkę i dlatego sprawdzałem. Po wyjęciu bezpiecznika pali kontrolka, że poduszka nie działa, tak samo jak w żony nissanie, gdy wyłączę wyłącznikiem.
Też będę woził córkę i dlatego sprawdzałem. Po wyjęciu bezpiecznika pali kontrolka, że poduszka nie działa, tak samo jak w żony nissanie, gdy wyłączę wyłącznikiem.
-
- Nowy
Dzięki - zamierzam domyślnie mieć fotelik na tyle, bo tam jednak jest bezpieczniej - w mini są takie odległości, że kierowca łatwo sięgnie do takiego malucha Niemniej jednak - sprawdzam jakie są opcje.maniujr pisze:Wyciągasz bezpiecznik na wyłączonym zapłonie i nie ma prawa nic odpalić. W czasie wypadku mimo, że dostanie sygnał do odpalenia nie odpali, bo nie ma zasilania.
Ten bezpiecznik nie wyłączy także innych poduch, np. bocznych?
-
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Jeśli dziecko będzie siedzieć w foteliku przodem do kierunku jazdy to nie musisz wyłączać poduchy.
www.bmw-diesel.pl
Faktycznie. Tego nie wiedziałem ale z tego co widzę opcja pojawia się dopiero w modelu poliftowym od 07.2004. Ja mam klasyka z 03.2004bejcman pisze:Nieprawda.
Wyłącznik był dostępny jako dodatkowa opcja wyposażenia, dostępny jest też retrofit.
airbag_shutoff.pdf
Pozdrawiam
Z tym klasykiem to żart ale mój miniacz ma już 13 lat i wciąż cieszy właściciela Człowiek się nie obejrzy i będzie jeżdził fajnym youngtimerem.
-
- Wiarus
- Kontakt:
to chyba akurat zależy od wieku/wzrostu/wagi dzieckabejcman pisze:Jeśli dziecko będzie siedzieć w foteliku przodem do kierunku jazdy to nie musisz wyłączać poduchy.
-
- Wiarus
- Kontakt:
nie jestem pewien...Beckett pisze: Ten bezpiecznik nie wyłączy także innych poduch, np. bocznych?
-
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Wiem, wiem;)STi77 pisze:Z tym klasykiem to żart ale mój miniacz ma już 13 lat i wciąż cieszy właściciela Człowiek się nie obejrzy i będzie jeżdził fajnym youngtimerem.
IMHO nie można przewozić dziecka tyłem do kierunku jazdy jeśli jest aktywn poducha, niezależni od wieku.
Art. 45. 2. Kierującemu pojazdem zabrania się:
przewożenia pasażera w sposób niezgodny z art. 39, 40 lub 63 ust. 1;
przewożenia w foteliku ochronnym dziecka siedzącego tyłem do kierunku jazdy na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego wyposażonego w poduszkę powietrzną dla pasażera;
przewożenia, poza specjalnym fotelikiem ochronnym, dziecka w wieku do 12 lat na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego.
www.bmw-diesel.pl