Który model Mini?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Przymierzam się do zakupu
Który model Mini?
Witam serdecznie. Przymierzam się do zakupu nowego autka Trochę jestem "zielona" w temacie, stąd też liczę na Waszą pomoc.
Czy lepszy jest diesel czy benzyna? O jakiej pojemności, 1,4 czy 1,6? Który model jest mniej awaryjny?
Jeśli już zdarzają się awarie, to co najczęściej jest do naprawy i czy jest to mega kosztowne?
Liczę na Wasze opinie i porady.
Wiele modeli, które już oglądaliśmy, Ich właściciele to niesamowici magicy, przez telefon wszystko pięknie, autko bez większych wad, zaś rzeczywistość
Pozdrawiam
Czy lepszy jest diesel czy benzyna? O jakiej pojemności, 1,4 czy 1,6? Który model jest mniej awaryjny?
Jeśli już zdarzają się awarie, to co najczęściej jest do naprawy i czy jest to mega kosztowne?
Liczę na Wasze opinie i porady.
Wiele modeli, które już oglądaliśmy, Ich właściciele to niesamowici magicy, przez telefon wszystko pięknie, autko bez większych wad, zaś rzeczywistość
Pozdrawiam
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 S pepper white
Re: Który model Mini?
Doprecyzuj pytanie - rocznik , budżet .
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
Wydaje mi się ze jaki byś nie wybrała model to przy kupnie samochodu używanego warto zostawić sobie trochę kasy na naprawy takie na start. Oczywiście zdarzają się samochody które kupujemy od pewnych właścicieli z całą historią ale to rzadkie przypadki. W popularnych silnikach 1,6 pięta achillesowa to rozrząd bardzo wiele zależy od traktowania auta. Interwały wymian oleju itd.. lecą tez pompy wysokiego ciśnienia , koła dwumasowe itd.
Rzeczywiście jak doprecyzujemy czym jesteś zainteresowana to będzie łatwiej coś napisać.
Ja w prawdzie Miniaka mam od niedawna ale to co mi najbardziej pasuje to niesamowita frajda z jazdy czyli prowadzenie samochodu
Pytanie czego Ty szukasz?
Rzeczywiście jak doprecyzujemy czym jesteś zainteresowana to będzie łatwiej coś napisać.
Ja w prawdzie Miniaka mam od niedawna ale to co mi najbardziej pasuje to niesamowita frajda z jazdy czyli prowadzenie samochodu
Pytanie czego Ty szukasz?
-
Szukam autka w przedziale 2006 - 2008 do max 22000 - 23000 zł
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
W tym przedziale to lepiej będzie kupić I gen. po lifcie właśnie z końca produkcji. Myślę, że znajdzie się dobry egzemplarz z ciekawym wyposażeniem.
Bzyku
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R55 S pepper white
Dokladnie ! Za takie pieniadze zapomnij o modelu po lifcie Chyba , że ...... masz co najmniej 10 tys. ( lub więcej ) na doprowadzenia auta do porzadku !
- Inferno
- Swój Człowiek
Wiesz co a zerknij na giełdę samochodów tam jest kolega Pafu. Wydaje się że podchodzi rozsądnie do sprzedaży może się dogadacie
-
No to kupiłam \m/ R56 1,6.
Po powrocie nim do domu, w 100% rozumiem Wasze "zakochanie" w tych autach <3
Po powrocie nim do domu, w 100% rozumiem Wasze "zakochanie" w tych autach <3
- Inferno
- Swój Człowiek
Gratulacje