Prośba o opinie

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

thor0
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini R56

Prośba o opinie

Post autor: thor0 »

Witam, mam nadzieję że piszę w dobrym wątku... prosiłbym o wasze opinie na temat miniaka https://www.otomoto.pl/oferta/mini-coop ... 2cc42c2a17 coś poradzicie ?? Nie jest za tani ? Nie wydaje się że klapa bagażnika jest w innym kolorze ?
maniujr
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
Kontakt:

Re: Prośba o opinie

Post autor: maniujr »

ładny, cena atrakcyjna, klapa faktycznie lekko ciemniejsza, ale trzeba by zobaczyć czy była okręcana, zmierzyć lakier itd.
thor0
Nowy
Nowy

właśnie nie wiem czy nie za atrakcyjna :) też jak tak patrze to tylna klapa jakby nierówno stoi, szpary z lewej i prawej są różne, czy tylko ja to widze ?
Awatar użytkownika
MattiCS
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S (R53)

Post autor: MattiCS »

Też mam coś do tej klapy :D Odcień ewidentnie ciemniejszy. A napis COOPER nie powinien być przypadkiem wyżej?
Awatar użytkownika
Inferno
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R60 S all4 AT

Post autor: Inferno »

Myśle ze trzeba obejrzeć. Faktycznie klapa inna i napis nawet jakby krzywo. Szpary rożnej szerokości - może to kwestia jakiegoś wyregulowania na zawiasach po naprawie blacharskiej. Jakaś przygoda ewidentne była.
thor0
Nowy
Nowy

No właśnie a według sprzedającego nic nie robione. Tylko pytanie czy warto jeszcze taki oglądać czy nie. Jeśli byłaby tylko klapa robiona to też chyba nie tak strasznie, oby tył był nie ruszony. Ale jechać 300 km żeby to sprawdzić....... :/
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

thor0 pisze:No właśnie a według sprzedającego nic nie robione. Tylko pytanie czy warto jeszcze taki oglądać czy nie. Jeśli byłaby tylko klapa robiona to też chyba nie tak strasznie, oby tył był nie ruszony. Ale jechać 300 km żeby to sprawdzić....... :/
No jak będziesz auta odrzucał bo na zdjęciu mają inny odcień tylnej klapy, to daleko nie zajdziesz. :lol: Historia serwisu jest ważna, stan silnika jest ważny, stan sprzęgła i zawieszenia także, a to czy miał pupę klepniętą jest na szarym końcu listy. facepalm

Nie szukaj "okazji" tańszych od parę stówek na drugim końcu Polski, zacznij od swojego miasta i województwa. Okazji nie ma. Po prostu nie ma. Chyba, że poważnie wierzysz w to, że ktoś ma na tyle rozumu żeby ściągnąć auto, a nie ma go na tyle żeby sprzedać go w cenie rynkowej.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
thor0
Nowy
Nowy

Dzięki za cenne wskazówki. Niestety w moim województwie zawsze jest posucha :) Zielone Płuca Polski :) W takim razie chyba trzeba go zobaczyć... heh jak powiedziałem dla sprzedającego że klapa się różni kolorem i napis nie w tym miejscu odpowiedział że nie będzie odpowiadał na pytania, samochód kosztuje tylko tyle i się rozliczyć.... także szukam dalej :)
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

Wydaj 250pln na autotesto.pl i dostaniesz raport na podstawie którego będziesz wiedział czy jest sens jechać. Ja z nich korzystam jak mam jechać na drugi koniec kraju... szkoda czasu, paliwa i pieniędzy...
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

Zobacz tu. Kolega sprzedaje, wg mnie zadbany i udany egzemplarz.
Bzyku
Awatar użytkownika
Inferno
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R60 S all4 AT

Post autor: Inferno »

Bzyq pisze:Zobacz tu. Kolega sprzedaje, wg mnie zadbany i udany egzemplarz.
Ten fajnie wyglada, zdjęcia tez sensownie zrobione
thor0
Nowy
Nowy

Dzięki szukam na razie bliżej i wersji cooper, powiedzcie mi tylko jedną rzecz. Przeczytałem BMW mini FAQ i tam są opisane różnice po lifcie ale jak oglądam ogłoszenia bardzo często się zdarza że 2005 rok ma deskę po lifcie, radio po lifcie, grill też a kierownica starego typu. Czy tak może być ? Wychodziły takie wersje ?
maniujr
Wiarus
Wiarus
Kontakt:

z kierownicą akurat nie wiem na 100%, kiedy weszła 3 ramienna, ale często się zdarza, że auto rocznikowo po lifcie, a przód przedliftowy albo deska, to wtedy już wiesz co było grane...
thor0
Nowy
Nowy

Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

thor0 pisze:a co powiecie na temat tego ? https://www.otomoto.pl/oferta/mini-coop ... yRkkT.html
Bardzo sensowny opis, ze zdjęć trudno się do czegoś przyczepić. Autko ma 15 więc trudno się spodziewać "stanu salonowego". Trzeba jechać, sprawdzić, posłuchać.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
ODPOWIEDZ