Pompa wody
Moderator: flapjck1
- Bochen
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini 1.3i MPi 1999
Pompa wody
Panowie,
Szybkie pytanie: czy przy wycieku spod pompy wody w MPi jest możliwość wymiany tylko uszczelki czy trzeba od razu wymieniać pompę?
Z góry dzięki
Szybkie pytanie: czy przy wycieku spod pompy wody w MPi jest możliwość wymiany tylko uszczelki czy trzeba od razu wymieniać pompę?
Z góry dzięki
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Pompa wody
jesli cieknie SPOD pompy ( a nie z niej - na dole pompy jest otwor odpowietrzajacy obudowe ) to mozesz wymieniac sama uszczelke jak pompa sie nadaje
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Bochen
- Swój Człowiek
Dziękuje! W tygodniu rozkręcę i sprawdzę co i jak.
- Bochen
- Swój Człowiek
Hej, czy dobrze wnioskuję że tak wyglądająca pompa wymaga wymiany? Zdjęcia w linku poniżej.
http://imgur.com/a/OHsy0
Uszczelka praktycznie nie istniała, zastanawiam się jakim cudem w ogóle to trzymało szczelność. Oś pompy chodzi równo, nie zacina się.
http://imgur.com/a/OHsy0
Uszczelka praktycznie nie istniała, zastanawiam się jakim cudem w ogóle to trzymało szczelność. Oś pompy chodzi równo, nie zacina się.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
sama wizualka to nie klopot, raczej istotne czy nie zacina sie na lozysku, czy nie ma na nim luzu i czy nie widac sladow po wyciekach w otworku albo przy flanszy kolka pasowego
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Bochen
- Swój Człowiek
Bardzo dziękuję Ci za pomoc! Na łożysku się nie zacina, luzu nie stwierdziłem - ciasno siedzi. Wycieków, o których piszesz też nie widać więc włożę ją z powrotem Najwyżej będę rozkładał jeszcze raz, co nie wydaje się takie straszne w porównaniu z dostępem do innych podzespołów
- Bochen
- Swój Człowiek
Flap pozwolę sobie jeszcze skorzystać z Twojej pomocy
Założyłem pompę na nowej uszczelce, ale kapało z połączenia z blokiem od frontu. Wyjąłem, dałem silikon silnikowy na obie strony uszczelki i złożyłem. Z łączenia już nie cieknie ale zaczęło kapać z otworu pod spodem. Kiedy płyn zaczyna lecieć tym otworem? Czy to może być kwestia uszczelki?
Aha i jeszcze jedno - jakiego płynu chłodzącego używać? Zwykle borygo?
Założyłem pompę na nowej uszczelce, ale kapało z połączenia z blokiem od frontu. Wyjąłem, dałem silikon silnikowy na obie strony uszczelki i złożyłem. Z łączenia już nie cieknie ale zaczęło kapać z otworu pod spodem. Kiedy płyn zaczyna lecieć tym otworem? Czy to może być kwestia uszczelki?
Aha i jeszcze jedno - jakiego płynu chłodzącego używać? Zwykle borygo?
- Bochen
- Swój Człowiek
Dzięki Piotrze