Podczas jazdy usłyszałem dziwne stukanie spod maski. Nie zaświeciła się żadna kontrolka - po prostu nic! Zgasiłem i już nie odpaliłem, Podczas próby odpalenia kręci bardzo miękko. Jak otworzyłem wlew oleju to zobaczyłem podczas próby odpalenia, że nie kręci się w ogóle wałek rozrządu
Padł silnik? ale tak bez żadnego ostrzeżenia? Możliwe, że nie zasygnalizowało by to żadna kontrolką?
silnik nie odpala 0 blędów
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R53S i R56S
Re: silnik nie odpala 0 blędów
Bardzo miękko? - moźe poleciał bendix w rozruszniku. Przy próbie odpalania kręci się sam silnik rozrusznika, no i wtedy wałek stoi.
Jakby poleciał rozrząd to auto samo by od razu zgasło.
Jakby poleciał rozrząd to auto samo by od razu zgasło.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper S R56
nie no, samo nie zgasło. Odpalałem przy mechaniku i powiedział tylko "zacznij szukać nowego słupka"
olej w normie, borygo w normie, nawet kontrolka silnika się nie zapaliła ani nic...
olej w normie, borygo w normie, nawet kontrolka silnika się nie zapaliła ani nic...
-
- Nowy
w ogóle bardzo dziwna sprawa bo auto jechało normalnie, miało moc, nie kopciło, nie zapaliła się żadna kontrolka, nie zaczęło przerywać ani krztusić się, nic się nie działo z obrotami... usłyszałem stuki spod maski więc zgasiłem no i już dupa
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
A jaka jest diagnoza mechanika? Czy tylko ten tekst ze słupkiem?
-
- Nowy
na razie żadnej