Sprawdzony warsztat w Łodzi
Moderator: flapjck1
Sprawdzony warsztat w Łodzi
Do łódzkiej ekipy, podzielcie się wiedzą na temat dobrego, sprawdzonego warsztatu dla Mini
Re: Sprawdzony warsztat w Łodzi
Widać wyraziłem się nieprecyzyjnie Chodzi o Cooper S 2006
Nie bardzo
-
- Nowy
- Posiadane auto: MCS JCW R56 2008 211KM
a co masz do roboty?
- pszemax
- Klubowicz
- Posiadane auto: Rover Mini 1990 'Szary'
R 53 'eSka' - sprzedana :)
F 60
i pare innych - Lokalizacja: Zduńska Wola
- Kontakt:
Sprawdzenie braku dzialania DSC.
Swieca kontrolki DSC, ABS i niskiego cisnienia w kolach.
Swieca kontrolki DSC, ABS i niskiego cisnienia w kolach.
pszemax
-
- Nowy
Ja teraz robiłem na Krzemienieckiej 2. Wymieniłem wszystko co się dało na nowe, a koszt robocizny uczciwy. Na koniec szef mi wypisał wszystko co było wymienione, w jakiej cenie część, jaka cena usługi wymiany danej części, a także pokazał w kartoniku stare zdemontowane. Jest to już któryś mój warsztat w Łodzi, więc nie wychwalam, ale na razie nie mam się do czego przyczepić. Terminy oczekiwania znośne, robota szybka.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R56 2008 chillired
Krzemieniecka jest fajna .
Co prawda nie robilem tam swojego mini ale E46 jeszcze .
Ale w miare uczciwie i sie znaja przynajmniej na BMW
PS A zrób reseta Ciśnienia w komputerze tez mi wyskakiwal blad a z racji ze nie jezdze na runflatach zresetowalem i nie mam bledu
Co prawda nie robilem tam swojego mini ale E46 jeszcze .
Ale w miare uczciwie i sie znaja przynajmniej na BMW
PS A zrób reseta Ciśnienia w komputerze tez mi wyskakiwal blad a z racji ze nie jezdze na runflatach zresetowalem i nie mam bledu
- pszemax
- Klubowicz
F 60
- Kontakt:
Próbowałem.
Ten błąd nie daje sie zresetowac.
Ale dzisiaj, na dlugiej trasie, pogoda w kratkę, postoje- raz sie palily 3 kontrolki, raz nie ..
Moze jakas awaria kabelka. Kabelki do czujników są cienkie, jak nitka ..
Ten błąd nie daje sie zresetowac.
Ale dzisiaj, na dlugiej trasie, pogoda w kratkę, postoje- raz sie palily 3 kontrolki, raz nie ..
Moze jakas awaria kabelka. Kabelki do czujników są cienkie, jak nitka ..
pszemax
-
- Nowy
Drugi warsztat jaki można spróbować to "MIKE Works and Customs" na Maratońska 92. Chłopaki mają niestety długie terminy, ale za to diagnozują znacznie więcej szczegółów. Mi ogarnęli problem z turbo w S-ce JCW.
-
- Nowy
Jednak Krzemieniecka 2 to tandeciarze.
"Zregenerowali" mi turbinę w bmw, po pół roku do ponownej regeneracji, bo nie dokręcili śruby od zmiennej geometrii i łopatki się pokrzywiły. Oni zdiagnozowali uszkodzenie sterownika. Pewnie, bo geometria się zacięła i sterownik nic nie mógł wskurać choćby chciał. Na moją opinię, iż turbo po regeneracji prawdopodobnie wysiadło usłyszałem, że za ostro jeżdżę i przy takiej jeździe to musiało paść - czyli gwarancja do bramy jak w Cytryn&Gumiak.
Dałem auto do innego warsztatu, wyjęli turbo i zonk, turbina do ponownej regeneracji - zaniosłem turbinę do "TC Turbo", odebrałem turbo z gwarancją na papierze. Sterownik działa, auto zapierdziela.
Gdybym zostawił na krzemienieckiej 2 auto to bym prawdopodobnie zapłacił za niewymieniony sterownik i coś jeszcze, więc 2-3k by wzięli za coś co było ich winą. Kupa dziadów.
Zostawiałem im po 10k rocznie na każde moje auto, a traktują człowieka jak niepożądanego przybysza.
Ostatnim razem doliczyli mi 70 zł za płyn do spryskiwaczy. Nawet się nie chciałem kłócić, bo mi ręce opadły i wiedziałem, iż mnie robią w wała na niejednym.
Nie polecam już krzemienieckiej 2.
"Zregenerowali" mi turbinę w bmw, po pół roku do ponownej regeneracji, bo nie dokręcili śruby od zmiennej geometrii i łopatki się pokrzywiły. Oni zdiagnozowali uszkodzenie sterownika. Pewnie, bo geometria się zacięła i sterownik nic nie mógł wskurać choćby chciał. Na moją opinię, iż turbo po regeneracji prawdopodobnie wysiadło usłyszałem, że za ostro jeżdżę i przy takiej jeździe to musiało paść - czyli gwarancja do bramy jak w Cytryn&Gumiak.
Dałem auto do innego warsztatu, wyjęli turbo i zonk, turbina do ponownej regeneracji - zaniosłem turbinę do "TC Turbo", odebrałem turbo z gwarancją na papierze. Sterownik działa, auto zapierdziela.
Gdybym zostawił na krzemienieckiej 2 auto to bym prawdopodobnie zapłacił za niewymieniony sterownik i coś jeszcze, więc 2-3k by wzięli za coś co było ich winą. Kupa dziadów.
Zostawiałem im po 10k rocznie na każde moje auto, a traktują człowieka jak niepożądanego przybysza.
Ostatnim razem doliczyli mi 70 zł za płyn do spryskiwaczy. Nawet się nie chciałem kłócić, bo mi ręce opadły i wiedziałem, iż mnie robią w wała na niejednym.
Nie polecam już krzemienieckiej 2.
- pszemax
- Klubowicz
F 60
- Kontakt:
Ja, odpukać!, po ich naprawie (wymianie ugniłych kabelków), na razie nie mam kłopotu.
Ale ..
Zmieniają się czasy, zmieniają się ludzie!
Ale ..
Zmieniają się czasy, zmieniają się ludzie!
pszemax