Witam
Jestem nowy więc na początku serdecznie witam wszystkich mini maniaków.Od jakiegoś czasu interesuje mnie zakup mini ,tylko nie wiem jeszcze z jakim silnikiem,znalazłem ogłoszenie mini z silnikiem 1.6d o mocy 110km w związku z tym pytanie: jak sprawdzają się te silniczki?Jakie spalanie,osiągi i jak z awaryjnościa? czy ewentualnie da radę troszkę podkręcić ten silnik ,żeby miał więcej mocy i Nm,ale żeby było bezpiecznie?
Pozdrawiam
Mini 1.6d 110KM,jakie opinie i doświadczenia?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper D R56 1.6
Re: Mini 1.6d 110KM,jakie opinie i doświadczenia?
Cześć, dokładnie takim egzemplarzem mam przyjemność jeździć od roku. Jeśli chodzi o silnik do tej pory nie miałem żadnych problemów, spalanie w zależności od jazdy na trasie w trybie ekonomicznym jestem w stanie zejść poniżej 5l po mieście w zależności od stylu jazdy bardziej dynamiczny spalanie w okolicach 7-8l mniej dynamiczny to koło 6l. Generalnie przy gabarytach auta i jego masie 240 Nm jest wystarczające. Oczywiście można pokusić się o jakieś usprawnienia .
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper D R56
Jak poskładam swojego "żony" do końca to będę mógł pewnie też coś napisać przerabiam wizualnie na wersję S zderzaki, maska i wydech, przy okazji dpf, egr out i będzie program. Silnik znany z francuzów 1.6hdi - spokojnie do osiągnięcia ok 140km
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Daj znać jak poszło i wrzuć fotki,czekamy.GREGOS pisze:Jak poskładam swojego "żony" do końca to będę mógł pewnie też coś napisać przerabiam wizualnie na wersję S zderzaki, maska i wydech, przy okazji dpf, egr out i będzie program. Silnik znany z francuzów 1.6hdi - spokojnie do osiągnięcia ok 140km