Awaryjne zamknięcie szyberdachu R56

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

wezyr
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Awaryjne zamknięcie szyberdachu R56

Post autor: wezyr »

Hey. Mam problem po zimie z szyberdachem....nie otwierał się więc dzisiaj wieczorem pomogłem mu się otworzyć i popchnąłem go i zaskoczył...otworzył się cały ale z dziwnymi dźwiękami jak by coś strzelało ale się otworzył....próbowałem go zamknąć i niestety nie chce się zamknąć.. dochodzi prawie do końca i go cofa mniej więcej tak jak w tym filmiku https://www.youtube.com/watch?v=Rth33BkVNcI ale towarzyszą temu dziwne dźwięki /trzasków/ .... próbowałem zamknąć awaryjnie dokręcając imbusem ale nie idzie - coś jakby zblokowane było...próbowałem odpiąć zasilanie do silniczka i niestety nie jestem w stanie odpiąć - może to przez to silnik blokuje domknięcie - macie jakieś pomysły jak go awaryjnie domknąć ?
wezyr
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Awaryjne zamknięcie szyberdachu R56

Oki temat wstępnie uważam za zamknięty...udalo mi się wymontować silniczek i odpiąć kostkę. Zamontowałem bez podpięcia zasilania i ręcznie udało się domknąć dach ale po ponownym podłączeniu dach ledwo sie uchyla i zamyka się...coś się gdzieś musiało zblokować. Będe musiał w wolnej chwili rozebrać i sprawdzić co tam się stało.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

prowadnice dachu do czyszczenia i smarowania ( skrajnie zle jak bedzie to do wymiany )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
wezyr
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

flapjck1 pisze:prowadnice dachu do czyszczenia i smarowania ( skrajnie zle jak bedzie to do wymiany )

Coś w nim strzela ... póki co nie było potrzeby otwierania ale trzeba będzie się zabrać w końcu za niego....strałem się przesmarować wszystkie prowadnice myślałem że pomoże niestety....
ODPOWIEDZ