Witajcie !
Od 2 tygodni mój mini cooper s stoi w serwisie, bo wywalało check HOT engine i dsc, a po zatrzymaniu słysząc bulgot z pod maski i odkręcając korek z płynem chłodniczym okazywało się ze ciśnienie wywalało jego znaczna cześć na zewnątrz przez co ciagle go ubywało i trzeba było dolewać..
To oraz biały dymek z wydechu na zimnym po odpaleniu dało mi do zrozumienia ze pewnie coś z głowica, ale mechanik zapewnił ze to nie to, a po diagnostyce zadzwonił ze to wina termostatu który na dniach zamówi.
Gdy wymienili termostat i postanowili się przejechać, żeby zobaczyć czy problem zniknął okazało się ze nagle nie działa jeden z cylindrów i brakuje mocy Wczoraj po rozebraniu połowy samochodu zadzwonił mówiąc ze nie na 95% to coś tam z wałem korbowym .. i teraz moje pytanie do was, CO O TYM SĄDZICIE czy to faktycznie może być wał czy jednak jest szansa ze to jakaś mniejsza usterka, która objawia się w miarę podobnie ?? Bo mnie już ręce opadają.. nie wiem sam co o tym myśleć i czekam na wasze pomysły
Czy to może być wał korbowy ?
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Re: Czy to może być wał korbowy ?
z wałem to ciężko, ale usterka jednego z cylindrów jest bardzo prawdopodobna. Po przegrzaniu połowa tych silników nadaje się tylko do remontu ;/
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
A co masz na myśli "..jak się przegrzeje"? Kiedy może się przegrzać podasz jakiś przykład?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Jazda z niskim poziomem plynu chlodzacego,
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Np. uszkodzony termostat (nie otwiera się)treash pisze:A co masz na myśli "..jak się przegrzeje"? Kiedy może się przegrzać podasz jakiś przykład?
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
A to spoko bo ja dwa razy w tygodniu zaglądam pod maskę i kontroluje poziom oleju, płynu i czy wsio jest ok, a w zamian jak do tej pory miniak odwdzięcza się bezawaryjnością:)