Gdzie ubezpieczacie swoje Mini?
Moderator: flapjck1
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: brak MINI :-(
Re: Gdzie ubezpieczacie swoje Mini?
Zbigg ,coś podejrzane te AC za 278 zł
Buahahahahha. cbdo.artur_rat pisze:NIC
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
W jakim sensie podejrzane?ghost pisze:Zbigg ,coś podejrzane te AC za 278 zł
-
- Swój Człowiek
nie wiem jak jest teraz bo od 3 lat mam tylko OC i NWW
mi wychodziło jakieś 8 % wartości auta za samo AC ( miałem też tam wyszczególnione co i jak , mogłem teoretycznie nawet wstawić do ASO itp. ) przy 60% zniżek
Sprawdź dokładnie bo coś mi tanio
mi wychodziło jakieś 8 % wartości auta za samo AC ( miałem też tam wyszczególnione co i jak , mogłem teoretycznie nawet wstawić do ASO itp. ) przy 60% zniżek
- artur_rat
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI 1300
Zbigg twierdzi że za niecałe 300PLN ma ubezpieczenie AC które pokryje mu naprawy szkodowe. Nadal nie napisałeś ile szkód zlikwidowałeś z AC i ile wydałeś na składki
-
- Swój Człowiek
Sprawdziłem swoje stare polisy PZU
miałem
- ubezpieczenie zniżek
- zerowy wkład własny
- naprawa na oryginalnych częściach ASO/Serwis
- ostania polisa nawet była ubezpieczenie na stałą wartość auta
- dodatkowo ubezpieczenie szyby - i tu skorzystałem z wymiany za friko ( tylko wartość ubezpieczenia 60 dyszek )
Może dlatego tyle płaciłem
miałem
- ubezpieczenie zniżek
- zerowy wkład własny
- naprawa na oryginalnych częściach ASO/Serwis
- ostania polisa nawet była ubezpieczenie na stałą wartość auta
- dodatkowo ubezpieczenie szyby - i tu skorzystałem z wymiany za friko ( tylko wartość ubezpieczenia 60 dyszek )
Może dlatego tyle płaciłem
Hmm, ale co mam sprawdzać? Mam przed sobą umowę z HDI dotyczącą ubezpieczenia obejmującego OC, NNW, NNW BR, MA+, AC+ i AC KR. Redukcyjna suma ubezpieczenia, naprawa kosztorysowo, wartość części pomniejszona o zużycie. Mam 60% zniżek.ghost pisze:nie wiem jak jest teraz bo od 3 lat mam tylko OC i NWW
Co mam zatem sprawdzić? Agent ma program, wrzuca parametry i wypada szereg ofert, z których wybiera się najlepszą.
A co to ma do rzeczy ile szkód dotąd zlikwidowałem i ile wydałem na składki? Rozumiesz jak działa ubezpieczenie i po co jest?artur_rat pisze:Zbigg twierdzi że za niecałe 300PLN ma ubezpieczenie AC które pokryje mu naprawy szkodowe. Nadal nie napisałeś ile szkód zlikwidowałeś z AC i ile wydałeś na składki
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
ale Art ma troche racji...
twoja polisa AC jest podejrzanie tania, swego czasu dawno temu jak mi wyliczyli polise AC do jakiejs starszej fury to jej koszt to bylo 30% wartosci pojazdu...
twoja polisa AC jest podejrzanie tania, swego czasu dawno temu jak mi wyliczyli polise AC do jakiejs starszej fury to jej koszt to bylo 30% wartosci pojazdu...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini
Ostatnio Inter Risk ma całkiem przyzwoite warunki. Poza tym możecie przecież zrobić symulację w porównywarkach. Zróbcie symulację np. w rankomat . Jak juz pisałem ja zaplaciłem 2140 zł miesiąc temu.
W bankach czasami można wykupić ubezpieczenie oc + nnw. Np mBank... Tylko nie dajcie się naciąć na dodatkowe koszta. Zresztą tutaj http://bank24.blox.pl/2017/05/O-tym-pam ... konto.html można znaleźć trochę więcej informacji na ten temat.
W bankach czasami można wykupić ubezpieczenie oc + nnw. Np mBank... Tylko nie dajcie się naciąć na dodatkowe koszta. Zresztą tutaj http://bank24.blox.pl/2017/05/O-tym-pam ... konto.html można znaleźć trochę więcej informacji na ten temat.
Załamka. W czym ma rację? W tym że korzysta z usług firmy "Jakoś to będzie" w ofercie "Może się uda"? No OK, jego wybór. Fajnie jak się nic nie wydarzy, to "zarobi" na szkłem dupy podcieraniu. Ale jak się wydarzy to zapłaci 100% z własnej kieszeni.flapjck1 pisze:ale Art ma troche racji...
Co to w ogóle za argumentacja? Swego czasu? Podejrzanie tania? No otwórz sobie stronę HDI, weź przeczytaj OWU.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2017, 10:53 przez Zbigg, łącznie zmieniany 1 raz.
mBank to AXA... od której dostałem ofertę "na przedłużenie 1746 złotych... przeleciałem porównywarki, wychodzą kwoty pomiędzy 1100 a 1900.zenlos pisze:Ostatnio Inter Risk ma całkiem przyzwoite warunki. Poza tym możecie przecież zrobić symulację w porównywarkach. Zróbcie symulację np. w rankomat . Jak juz pisałem ja zaplaciłem 2140 zł miesiąc temu.
Jak już pisałem wybrałem ofertę HDI za 1235, zakres ubezpieczenia też już opisałem wyżej.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
ejjjjj ale wczesniej napisales ze bez tego 1 z przodu cena.... stad nasze watpliwosci
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
po kolei
placisz te 1235 za pakiet OC + AC ?
Jak już pisałem wyżej.flapjck1 pisze:po kolei
Zbigg pisze: Mam przed sobą umowę z HDI dotyczącą ubezpieczenia obejmującego OC, NNW, NNW BR, MA+, AC+ i AC KR. Redukcyjna suma ubezpieczenia, naprawa kosztorysowo, wartość części pomniejszona o zużycie. Mam 60% zniżek.