Kontrolka (!)

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

maciek3001
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Kontrolka (!)

Post autor: maciek3001 »

Mam następujacy problem ze swoim Mini One (R56) 1,4 benz. 2007r. Po przejechaniu po studzience kanalizacyjnej dobiło mi koło i na zegarze obrotomierza za kierownicą zapaliła się na pomarańczowo kontrolka wykrzyknik w kółku
Foto 1.jpg
(2.68 KiB) Pobrany 433 razy
(kiedy jest zaciągnięty ręczny ta sama kontrolka świeci się na czerwono) i jednocześnie na wyświetlaczu komputera pojawił się pomarańczowy symbol pojazdu z dwiema kreskami wychodzącymi z podwozia w dół
Foto 2.jpg
(7.19 KiB) Pobrany 433 razy
Po wyłączeniu silnika i ponownym uruchomieniu kontrolka nie zapala się, dopiero po przejechaniu kilkuset metrów (mam wrażenie, że podczas przejechaniu po jakiejś nierówności) zapala się ponownie. Generalnie z autem nie dzieje się nic odbiegającego od normy – nie ściąga, nie bije i nie ma problemu z działaniem hamulca. Czy ktoś może wie w czym tkwi problem? Padł jakiś czujnik czy może coś się rozłączyło?
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: Kontrolka (!)

Post autor: flapjck1 »

kontrolka zapalila sie pewnie od czujnika zuzycia na ktoryms klocku hamulcowym, sprawdz je
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
ODPOWIEDZ