Koledzy, w używkę chyba nie ma się co pakować ale rozbieżność cen nowych jest od 70 do 400 zł czyli bardzo duża. Macie jakieś doświadczenia w temacie jakości tych tańszych / pozytywów tych droższych?
Macie doświadczenie w regeneracji reflektorów? Gdzie co i jak i czy warto ? Ciemne szkła i słabo świecą.
Po ustawieniu świateł u diagnosty rozjeżdżają się. Czyżby elektryczne ustawienie? Da się to wyłączyć aby się nie poziomowaly i świeciły tak jak się ustawi?
Sonda lambda r50 i reflektory pomoc
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
Re: Sonda lambda r50 i reflektory pomoc
Sonda tylko oryginał z NGK, ja 2 krotnie wymieniałem na zamienniki boscha, które do tanich nie należały, a cały czas wyrzucały błędy i "check engine" po zakupie oryginału z ngk mam spokój już z 3 lata
- Aikonus
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53 Black Monster
Potwierdzam Ngk i nowa żadna używka, jak nie chcesz mieć pózniej kłopotów z nią.Niestety trzeba wydać kase .....i mieć spokój na lata.
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
A czy u Was były jakieś objawy niesprawnej sondy? Pomijam zużycie paliwa, bo to głównie zależy od masy buta ale u mnie nie pali się żadna kontrolka a kiedyś ktoś kasował mi błąd sondy i myśle, że może warto ją wymienić. Tylko pytanie: tą przed czy za katem?
Co do reflektorów to może na początek pasta do zębów? Są poradniki na YT.
Co do reflektorów to może na początek pasta do zębów? Są poradniki na YT.
Bzyku
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Pasta do zębów to tylko jak auto chcesz odpicować do sprzedaży. Za 2 tygodnie wróci do stanu przed polerowaniem.
- Aikonus
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53 Black Monster
U mnie troche za duzo palił, a lambda wyszła przy okazji jak robilem diagnostyke kompem, jak podlaczysz pod kompa to pokazuje ktora konkretnie jest uwalona pierwsza czy druga.Obydwie sondy sa takie same gdybys musial wymienic jedna z nich.