Z marką BMW jestem związany od paru lat, jednak teraz przyszedł czas na MINI, tak więc jestem w trakcie szukania egzemplarza który zabiorę do domu. Ma nim być Cooper S, R56 w manualnej skrzyni biegów. Na JCW nawet nie liczę.
Jako nowy użytkownik forum mam do Was prośbę jak i parę pytań, dla ułatwienia je wypunktuję.
Rozmawiając powiedzmy o Mini z przebiegiem między 75 a 175 000 km jakie naprawy/ wymiany zazwyczaj mają miejsce w tym modelu?
Tutaj prośba do posiadaczy Cooper S R56, napiszcie kiedy podczas użytkowania tego modelu, co musieliście w nim wymienić i przy jakim przebiegu
1. Kiedy należy spodziewać się wymiany sprzęgła czy dwumasy ?
2. Przy ilu kilometrach wymienia się rozrząd ?
3. Co któryś egzemplarz na allegro jest po wymianie pompy - podejrzewam że lubi się psuć więc kiedy?
4. Inne elementy silnika które również "lubią potrzebować wymiany na nowe" przy danym przebiegu.
5. ??
Będą to dla mnie bardzo cenne informacje a także pomoc w trakcie oględzin i wyboru danego egzemplarza, czego się spodziewać po danym aucie z danym przebiegiem itp itd... Zaznaczam że cokolwiek nie napiszecie to wyboru Coopera nie zmienię.

pozdrawiam