po wymianie amortyzatorów...

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
pidzej
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Innocenti Mini 1.0 '74; Mini Cooper 1994

po wymianie amortyzatorów...

Post autor: pidzej »

witajcie:)

ja jak zwykle prosze o fachową pomoc/rade:)

otóż w moim miniaku wymieniłem jakis czas temu tylne amortyzatory na Kayaby gas a just czy jakos tak:)

i mam pytanko poniewaz zauważyłem że moje lewe tylne koło jest troche wyzej niż prawe...

dokładnie czasami odległość od opony do nadkola wynosi ok. 4 palce po lewej stronie a wówczas z prawej wynosi jakies 2,5-3:)

czasami miniak ma przestrzen miedzy oponą a nadkolem na grubość całej dloni ale po prawej stronie wtedy tez jakies 1,5 do 2,5 cm jest niżej

czy tak może być po wymianie amortyzatorów?? czy z czasem moze minąć bo czasami mini jest proste:)

na weekend majowy wybieram sie w dłuższą podróż i niechciałbym żeby w jakikolwiek sposób moglo to być niebezpieczne

pozdrawiam i jak macie jakies swoje sugestie piszcie:)
z góry za nie dziekuje
PJ
PJ
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Re: po wymianie amortyzatorów...

Post autor: dziesio »

to wyglada na to jakby gruchy zawieszenia sie uklepywaly co jest dosc przyspieszone na naszych drogach...

rozwiazania sa rozne - albo wymienic gruchy albo wstawic regulatory i regulowac az bedzie rowno albo podlozyc podkladke pod te kulke co z kielicha wychodzi i w wachaczu sie opiera.

to ze czasami jest troche wyzej z tej strony troche z tej albo proste moze wynikac z tego ze moze na czyms nierowno stoi - wtedy sie wydaje ze jest ze wszystkich stron rowny...
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Re: po wymianie amortyzatorów...

Post autor: minimaniak »

tak jak pisałem - stawiam na gruszkę
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
ODPOWIEDZ