Jak w większości polskich miast w Poznaniu odbyła sie równiez promocja Cinema City. W Niedzielę 22.04. o godzinie 18:15 spotkalismy sie wszycy w CH Plaza na najwyższym poziomie parkingu pietrowego aby okleić samochody wspaniałym Jasiem. Organizatorzy postanowili, że przejedziemy kolumną przez centrum do drugiego Cinema City na drugim końcu miasta. wszystko szło dobrze do czasu kiedy wjechalismy na trase katowicka jakies 2 km przed naszym celem i zwolniliśmy aby zgubione na światłach Miniaki mogły dołaczyć. Nie bylismy w stanie zjechac cała kolumną na skrajnie prawy pas ruchu wiec kontynuowalismy jazde na lewym pasie czekajac na okazję kiedy bedzie to mozliwe. Okazja nadeszła bardzo szybko i to nie z naszej inicjatywy! Na pasach niezajetych przez nas zauważylismy pewnegp pana w mundurze, który machał do nas dziwnym przedmiotem przypominajacym lizaka z lat dzieciństwa. Ponieważ jechałem pierwszy i prowadziłem cała kolumne zjechałem zapytać sie o co chodzi i co jest powodem zatrzymania. Po długich pertraktacjach z panem policjantem doszliśmy do porozumienia i skończyło się na skromnym mandacie w wysokości 300zł ! ! ! i 2 punktach karnych. Dowiedziałem się, że nie mogę jeździć lewym pasem drogi trzypasmowej w tym samym kierunku i nic nie dały tłumaczenia. że Mini są angielskimi autami.
Ponieważ Cinema City postanowiło, że nie zwróci kosztów mandatu, mimo że przejazd kolumną był ich inicjatywą.
W związku z wyżej opisaną sytuacją zakładam Skarbonkę na wyżej wymieniony cel, która będzie się znajdowała w widocznym miejscu lub miejscach w zależności od wysokości składanych datków na majowym zlocie. W szczególności liczymy na Poznaniaków, którzy brali udział w promocji i już wcześniej wyrazili chęć pomocy.
Dla chojnych bezinteresownych darczyńców mogę podać również numer mojego konta.
Jeżeli jest osoba, która zapłaciła więcej za bilet do kina to proszę o wypowiedź.
Pozdrawiam
Krzysztof lub Magic jak kto woli.
Wakacje Jasia Fasoli - Poznań - najdroższy bilet w
Moderator: flapjck1
Re: Wakacje Jasia Fasoli - Poznań - najdroższy bilet w
może nie zrozumiałem ale dlaczego nie mogłeś jechać lewym pasem???
Re: Wakacje Jasia Fasoli - Poznań - najdroższy bilet w
W Polsce ruch jest prawostronny, wiec jeżeli jezdnia ma 3 pasy ruchu w jednym kierunku to powiniennem, zgodnie z kodeksem drogowym, jechać możliwie blisko prawej krawedzi jezdni.
Po próbach dyskusji z policjantem zostałem postraszony 48-godzinnym aresztem i ukaraniem wszytkich uczestników promocji, więc już nic nie mówiłem tylko czekałem na mandat.
Po próbach dyskusji z policjantem zostałem postraszony 48-godzinnym aresztem i ukaraniem wszytkich uczestników promocji, więc już nic nie mówiłem tylko czekałem na mandat.