kłompoty - zapach bezyny, spalin w kabinie
Moderator: flapjck1
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: mini 1.3
kłompoty - zapach bezyny, spalin w kabinie
witam, problem z zapachem spalin, benzyny w kabinie? Proszę o poradę...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: kłompoty - zapach bezyny, spalin w kabinie
Gaznik wtrysk?
Generalnie szukaj lejacego sie paliwa i nieszczelnosci w wydechu ( takze z tylu, tam rzez bagaznik wala spaliny )
Generalnie szukaj lejacego sie paliwa i nieszczelnosci w wydechu ( takze z tylu, tam rzez bagaznik wala spaliny )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- markfive
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jeżeli paliwo nie wycieka, np. ze zbiornika lub przewodów, sprawdź połączenie i drożność górnego odpowietrzenia zbiornika. Dotyczy to silników gaźnikowych. Układy paliwowe z wtryskiem mają pochłaniacz znajdujący się pod lewym przednim błotnikiem. Zdarza się nieprawidłowe jego połączenie , brak pochłaniacza ( po naprawach powypadkowych) lub uszkodzenie elektrozaworu.
Spaliny w kabinie - poza oczywistymi powodami jak nieszczelne kolektory, rury i tłumiki, przedostają się głównie od tyłu poprzez ubytki korozyjne (dziury czy brak zaślepek) w podłodze bagażnika i nieszczelności samej pokrywy. Sprawdź, czy uszczelka pokrywy bagażnika dokładnie przylega i nie ma szerokiej przerwy na obwodzie. Mam też wrażenie że wydech centralny zamiast bocznego zwiększa możliwość zasysania spalin do wnętrza.
Spaliny w kabinie - poza oczywistymi powodami jak nieszczelne kolektory, rury i tłumiki, przedostają się głównie od tyłu poprzez ubytki korozyjne (dziury czy brak zaślepek) w podłodze bagażnika i nieszczelności samej pokrywy. Sprawdź, czy uszczelka pokrywy bagażnika dokładnie przylega i nie ma szerokiej przerwy na obwodzie. Mam też wrażenie że wydech centralny zamiast bocznego zwiększa możliwość zasysania spalin do wnętrza.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: mini 1.3
dzięki bardzo z info. Po świętach będę ogarniał temat...pozdrawiam,
- Arti
- Wiarus
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Mi śmierdziało od spalin w kabinie bo miałem jedną szpilkę od kolektora zerwaną i zrobiła się nieszczelność.
Pozdrawiam,
Arti
Arti