Witam wszystkich,
moj pierwszy post
mam pytanie czy do Mini mogę założyć zwykłe opony czy muszą być run on flat?
Opony do Mini One D
- Borówa
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R53 JCW
Re: Opony do Mini One D
Hej. Możesz i zapewne będzię się lepiej jeździć. Kwestia tego, że w wypadku uszkodzenia opony nie masz żadnego planu awaryjnego.
Ubezpieczenia komunikacyjne i inne. Korzystne ceny. Wiele Towarzystw Ubezpieczeniowych. 794411003
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini One D
Dziękuje za informacje,
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini R50
Ja mam zwykle. I do tego zimówki bo jest więcej komfortu. Planuję zakup wieszaka pod bagażnik na dojazdówkę. Muszę to zrobić bo już raz gumę złapałem w Mini bez zapasu i cudem dowlokłem się do wulkanizacji.
Sorry, że odgrzewam, ale z jakim indeksem prędkości kupowaliście opony? Czy takie do 160 km/h wystarczą waszym zdaniem? Czy lepiej brać trochę większy zapas?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini
Jak sama nazwa wskazuje indeks prędkości to limit prędkości którego lepiej nie przekraczać, aby nie doszło do niekontrolowanego uszkodzenia opony, co przy tej prędkości może nieść bardzo kiepskie skutki. Zresztą na youtube można znaleźć filmiki na których ludziki rozpędzają się do 300 km/h, a indeks prędkości to jakieś 250 km/h.
Indeks prędkości jest określony z boku opony. Proponuję jeszcze tutaj sprawdzić: https://www.oponeo.pl/artykul/indeks-predkosci-opony
Indeks prędkości jest określony z boku opony. Proponuję jeszcze tutaj sprawdzić: https://www.oponeo.pl/artykul/indeks-predkosci-opony
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50 2004r lift
Witam.Czasami Miniego pogonisz pod 200km/h ...jeśli w benz.Opony z indeksem T 190km/h to minimum dla bezpieczeństwa.Indeks H 210km/h lub V 240km/h to najlepszy wybór.Opony kupujemy raz na długi czas,więc warto pomyśleć o jakości i bezpieczeństwie.Twoja decyzja...