Pytanie o reflektory

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

IVO

Pytanie o reflektory

Post autor: IVO »

Szanowni właściciele MINI :!:
Znowu pewnie kilku rozbawię stawiając takie lamerskie pytanie, ale proszę o sensowne i wyjaśniające mój dylemat odpowiedzi :idea:
Do czego służy (co tam powinno być) okrągły otwór po zewnętrznej stronie reflektorów :?: Oczywiście w środku, za szybą :arrow: :arrow: http://www.anglianminiclub.org.uk/album ... %20081.jpg
U mnie na głębokiej prowincji nie widuje się tak szlachetnych aut, a jakoś wcześniej nad tym nie dumałem :cool:

pzdr jajecznie i Świątecznie
PawcioCooper

Re: Pytanie o reflektory

Post autor: PawcioCooper »

według mnie to jest miejsce na migacz u mnie po tej stronie są migacze

Pozdrawiam wesołego Alleluja!! :D
PawcioCooper

fajna nera z bety na dole wygląda jak wąsy :D
pozdrawiam :D
Gotti

Post autor: Gotti »

Jak tak patrze na swojego coopera, to migacze są w zderzaku, więc skąd u Ciebie są w lampie?
PawcioCooper

hmmmmm bo nie bylem w garażu może masz rację :D mi się zdawało ze w kloszu są :) ale to napewno jakas dziura na żarówkę :D
PawcioCooper

tak myślę
Gotti

na żarówkę chyba też nie... ja tam żadnej niewidzę, a w xenononych jest tam tylko wypełnione kółkiem z napisem XENON technology.
PawcioCooper

w takim razie to diura na kółko z napisem xenon technology hehehe a tak pozatym refelektory w mini się różnią bardzozależy od modelu
PawcioCooper

w takim razie to diura na kółko z napisem xenon technology hehehe a tak pozatym refelektory w mini się różnią bardzo zależy od modelu
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

w przypadku mojej beemki tam nic nie ma, to chyba taki estetyczny zabieg, co 3 kolka to nie dwa ;]
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

A mnie to wygląda na soczewkę.
Gotti

To źle Ci wygląda. Tam jest pusto...
Niejeden z nas

Post autor: Niejeden z nas »

Może masz jakieś inne lampy - ja tam widzę specjalnie ukształtowaną powierzchnię- wydaje mi się że ma na celu skupienie rozproszonego światła - jak soczewka.
Cooper1987s

Post autor: Cooper1987s »

Też mnie to męczyło :) i nawet chciałem coś pokombinować :) żarówkę postojową typu led tam wcisnąć albo stroboskopową po obu stronach :D. Ale jeśli Cię to męczy to proponuje kupić nowe klosze z soczewką, spryskiwaczem, oraz bez zbędnego miejsca na coś:)

http://www.allegro.pl/item460599664_lam ... mocja.html
Załączniki
eurp_0712_01_z+fireballed_2005_mini_cooper_s+oriciari_cowl_vents_carbon_front_splitter_oe_aero_side_skirts.jpg
eurp_0712_01_z+fireballed_2005_mini_cooper_s+oriciari_cowl_vents_carbon_front_splitter_oe_aero_side_skirts.jpg (27.14 KiB) Przejrzano 1302 razy
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

temat przerabiany juz kiedys, chinskie soczewki za 700zl komplet z allegro podobno paruja itd i sa ogolnie no... chinskie w pelnym tego slowa znaczeniu
ODPOWIEDZ