MINI r56 JCW wymiana pompy wysokiego ciśnienia
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper JCW
MINI r56 JCW wymiana pompy wysokiego ciśnienia
Hej wszystkim,
czy ktoś się spotkał z koniecznością wymiany pompy wysokiego ciśnienia? Mi się zaczęło od tego, że samochód co jakiś czas na postoju przechodził w stan serwisowy. Teraz właściwie cały czas jest w stanie serwisowym, więc obniżona moc silnika i generalnie ciężko jeździć. ASO i nieASO powiedziało mi, że to kwestia wymiany pompy wysokiego ciśnienia oraz że nie ma zamienników i występuje pompa tylko w oryginale czyli 4 000,00 zł + robocizna.
Czy ktoś podawał taką pompę regeneracji? Wymieniał taniej czy cos?
czy ktoś się spotkał z koniecznością wymiany pompy wysokiego ciśnienia? Mi się zaczęło od tego, że samochód co jakiś czas na postoju przechodził w stan serwisowy. Teraz właściwie cały czas jest w stanie serwisowym, więc obniżona moc silnika i generalnie ciężko jeździć. ASO i nieASO powiedziało mi, że to kwestia wymiany pompy wysokiego ciśnienia oraz że nie ma zamienników i występuje pompa tylko w oryginale czyli 4 000,00 zł + robocizna.
Czy ktoś podawał taką pompę regeneracji? Wymieniał taniej czy cos?
Re: MINI r56 JCW wymiana pompy wysokiego ciśnienia
Ja u Siebie w zwykłej S'ce kupiłem używaną pompę za 900zł i sam wymieniłem w 15 minut, zmieniłem tylko oring na nowy żeby się nie pociła olejem
Wszystko działa jak powinno, wcześniej objawy miałem tak jak u Ciebie. Szukaj pompy po nr, bo może do JCW idzie inna, a nóż trafisz
Wszystko działa jak powinno, wcześniej objawy miałem tak jak u Ciebie. Szukaj pompy po nr, bo może do JCW idzie inna, a nóż trafisz
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Ja wymieniałem w S-ce temat był głośny bo nikt nie chciał powiedzieć że od PSA (Peugot, Citroen itd.) to to samo co od BMW tylko cena 1850pln a nie jak w BMW 3800 - 4000pln. To ta sam pompa czy ze znaczkiem BMW czy Peugot, Citroen i nie wież w ściemy że coś może nie będzie prawidłowo działać mam i jeżdżę na niej prawie 2 lata i jest wszystko ok, zresztą odszukaj sobie tu na forum ten temat. Podpowiem są dwie o oznaczeniu 1920RT i 1920LL jedna z nich jest do Twojego auta popytaj, dopasuj i ciesz się pompą za połowę ceny:)
PS. co do używki nie opłaca się bo to słaby element Miniaków i prędzej czy później padnie kwestia czasu i raczej stanie się to prędzej niż później:)
PS. co do używki nie opłaca się bo to słaby element Miniaków i prędzej czy później padnie kwestia czasu i raczej stanie się to prędzej niż później:)
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R56
Użytkownicy MCS dzielą się na tych przed wymianą pompy wysokiego ciśnienia oraz po wymianie.
Gdyby nowa kosztowała, 1850 to też bym kupił, jak się dowiadywałem w ubiegłym roku o cenę w Peugeocie to wychodziło prawie 3000 ;/
Panowie napiszcie przy jakim przebiegu wam te pompy siadają ?
Moża jakoś przeciwdziałać ?
Moża jakoś przeciwdziałać ?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper S
Warto się zastanowić nad tą. http://allegro.pl/pompa-wtryskowa-citro ... 78683.html
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56'08
Ja wymieniłem przy nalocie ok. 83kkm
Założona z francuza i działa ok.
Założona z francuza i działa ok.
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Te pompy które pokazujecie w linkach czy to z ebay'a czy allegro to właśnie te pompy. Powtarzam mi chłopaki z serwisu we Wrocku zamówili z PSA za 1850pln na co mam gdzieś fv i wiem że obecnie też tyle kosztuje, a działa znakomicie tak samo jak ta z BMW (to ta sama pompa z innym wytłoczonym logo nie BMW). Różnica jest tylko taka że zostaje Ci w portfelu 1200 pln na kolejne naprawy Twojego Mini bo ten typ tak ma:)
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Dobre i jakże trafne podsumowanie
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper JCW
Super! Wielkie dzięki. Zamówię taką pompę, bo nie da się bez tej wymiany jeździć. Co światła muszą wyłączyć samochód, bo zaczyna wariować.
@Nastay - miałeś takie same objawy? Mam nadzieję, że to tylko kwestia tej pompy.
@Nastay - miałeś takie same objawy? Mam nadzieję, że to tylko kwestia tej pompy.
U mnie po odpaleniu, silnik trząsł się i zapalał się check, jak się nagrzał było lepiej, ale raz było dobrze raz źle. Dodatkowo nie miał mocy. Takiego kupiłem i przyjechał nim do domu 500km. Po wymianie pompy, wszystko ustało jak ręką odjął. Dodatkowo przeczyściłem zawory i od tamtej pory jeździ pięknie
- blink
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R53, Mini F55 Cooper D
Temat wałkowany 100 razy. Pompa pasuje - chociaż popularne serwisy samochodów Mini to negują. Element jest identyczny i ma taką samą wydajność.
1920.LL do silnika N14 i 1920.RT do silnika N18
w JCW jest taka sama
1920.LL do silnika N14 i 1920.RT do silnika N18
w JCW jest taka sama
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56
https://allegro.pl/pompa-wysokiego-cisn ... MmUwNmU%3D
ja kupilem 1920LL na tej aukcji (silnik N14), jak dzwonilem po ASO peugeota i citroena we Wroclawiu to najtaniej znalazlem za 1700 pln, a tutaj na Allegro jeszcze taniej. Odpukac wszystko dziala git. Nie pyli sie kupowac boscha bo to ten sam element, tylko kwestia firmy. Jezeli chodzi o silnik N18 i pompy 1920RT to obczaj forum bo ludzie mieli jakies zastrzezenia.
ja kupilem 1920LL na tej aukcji (silnik N14), jak dzwonilem po ASO peugeota i citroena we Wroclawiu to najtaniej znalazlem za 1700 pln, a tutaj na Allegro jeszcze taniej. Odpukac wszystko dziala git. Nie pyli sie kupowac boscha bo to ten sam element, tylko kwestia firmy. Jezeli chodzi o silnik N18 i pompy 1920RT to obczaj forum bo ludzie mieli jakies zastrzezenia.