Czesc witam
Wczoraj dopadlo mnie pasmo nieszesc (doslownie) do rzeczy:
Jechalem do pracy 300 km po drodze zaniepokoil mnie dziwny dwiek glosny metaliczny silnika ale jade mowie dawno oleju nie dolewalem a ubywa jak wiadomo . Dojechalem na miejsce zatrzymalem sie na chwile bo coraz gogrzej halasuje patrze na bagnecie NIC !. Odpalam jade po olej stacja blisko , cos przy odpalaniu jakby sie na moment zawiesilo ale odpalil.
Wlalem 1,5 L do stanu ! ale cisza silniczek jak nowy mysle ufff.
Dobra wracam w nocy 300 znow do domu ciliczek cichutki. Nagle po 100 km szarpie dusi brak mocy CHEK . Mysle koniec 4 rano Autostrada ale zjechalem stoje przegazowuje wrocilo do normy. Jade po 100km znow szarpie ale mniej znow przygazowka znow do noermy . Po 100... to samo.
PYTANIA
1.Czy przy niskim stanie wtedy jak odpalalem mogo cos sie uszkodzic czy to zbieg zdarzen? Czasami mi wypadal juz zaplon ale to pyklo i juz
2.Dlaczego to sie dzieje po np 100km ? Jakby swieca to chyba by juz zostalo na strale cewka rowniez
3 . Czy mozliwe ze to paliwo ? Przed wyjazdem z pracy faktycznie tankowalem do pelna na powrot
4.Do cewki latwo dojsc ?
Mam nadzieje ze nie zanudzilem chcialem obrazowo
Dziekuje.
Szarpanie i Brak mocy plus olej
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper 2007
Re: Szarpanie i Brak mocy plus olej
Znajomy mial nieco podobny objaw ,ale w volvo.Po jakims dystansie tracil moc,potem ona znowu wracala itp.Mechanicy twierdza ,ze to moze byc przeplywomierz ,natomiast olej mial.Nie sprawdzales oleju ostatnio ,ze ci do zera zlecial ,zadna kontrolka sie nie swiecila?Moze to ma wplyw z dozowaniem powietrza i paliwa?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R56 2008 chillired
Nic sie nie zaswiecilo
Ja stawiam na swiece
Jutro wynieniam (Blad z Carly ignition coil cilinder 4)
Ja stawiam na swiece
Jutro wynieniam (Blad z Carly ignition coil cilinder 4)
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R56 2008 chillired
Szarpanie wyeliminowane (świeczki)
Swoją drogą mnie dziwi że nie pokazało mi niskiego poziomu oleju .
Miejmy nadzieje że nic sie nie stało.
Swoją drogą mnie dziwi że nie pokazało mi niskiego poziomu oleju .
Miejmy nadzieje że nic sie nie stało.
- leamse
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini One 1.6 90KM
- Kontakt:
Świece to w zasadzie pierwsza rzecz po oleju, jaką trzeba sprawdzać w takich momencie. Dzięki temu szybko można wyeliminować te najprostsze i najbardziej oczywiste powody albo po prostu rozwiązać problem.
Myślisz, że jesteś skazany na łupież pstry? Mylisz się! - http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,247891,pityver-scalp-hair-care-shampoo.html