Poszukuje kogoś kto posiada COUNTRYMANA w wersji JCW lub z zewnętrznym pakietem JCW (model 2016 lub wcześniej). Niedawno uczestniczyłem w kolizji i mój "wieśniak" został naprawiony w firmowym warsztacie. Jestem przekonany, że zamontowano mi wadliwy dyfuzor lub montażu dokonano nieprawidłowo. Cały element odstaje od reszty zderzaka na tyle, że pomiędzy elementy dyfuzora i zderzaka można wcisnąć dłoń. Początkowo próbowano przekonać mnie, że "tak ma być" ale kiedy oponowałem, kierownik serwisu przyznał, że wyposażenie mojego auta jest rzadkie i choć naprawy dokonano zgodnie z instrukcją, to jednak trudno porównać mu jej efekty z wyglądem bliźniaczych modeli. Sytuacja jest patowa, ponieważ jestem przekonany, że coś jest nie tak ale jedynym sposobem, by to udowodnić jest porównanie mojego auta z innym, posiadającym identyczny spojler z dyfuzorem. Jeśli ktoś posiada podobny model Countrymana będę miał prośbę o przesłanie fotografii dyfuzora. Z góry dziękuję za ew. pomoc. ps. nie podaję na razie nazwy firmowego serwisu, w którym dokonano naprawy, ponieważ ten zapewnia mnie, że stara się ściągnąć do siebie jednego z dwóch klientów, którzy posiadają podobne auto. Trwa to już trzeci tydzień ale jeszcze daję szansę … choć tracę nadzieję
Pozdrawiam.
Mini countryman s pakiet jcw PROBLEM
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Mini countryman s pakiet jcw PROBLEM
a jakies foty w necie?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Countryman s all4
Szukałem ale niestety, żadna fotka nie pokazuje dość dokładnie tego fragmentu auta. Widzę, na zdjęciach, że te modele nie posiadają szpary pomiędzy zderzakiem a dyfuzorem ale niestety nie na tyle dokładnie by zademonstrować w serwisie i powiedzieć "poprosze tak jak tutaj"
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini r53
Tu masz zdjęcie countrymana jcw od przodu, na zderzaku nie ma żadnej przerwy między nim a dyfuzorem.
- Załączniki
-
- 43104659c6f928d9e427899dd6fd3725x_-614413726.jpg
- (98.53 KiB) Pobrany 320 razy
Jako że dyfuzor to raczej tylna część podłogi i zderzaka wrzucam zdjęcie tyłu
- Załączniki
-
- 2013-mini-cooper-countryman-s-all4-john-cooper-works-rear-end-2.jpg (72.86 KiB) Przejrzano 358 razy
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini r53
A to możliwe że rzeczywiście moja pomyłka, myślałem że dyfuzor z przodu to dolna osłona silnika i plastik odchodący od przedniego zderzaka od dołu