Problem z Stop/Start, inne problemy
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Clubman S 175 km
Problem z Stop/Start, inne problemy
Witam, mam 2 problemy związane z moim Mini Clubman 2009 r z silnikiem 1.6 benzyna z turbiną.
Ostatnio został naprawiony system Start/stop, przy czym została wymieniona lambda sonda i czujnik ruchu jałowego, ale po tygodniu system przestał działać, kontrolka sie nie pali, ale samochód nie gaśnie na światłach. Dodatkowo zniknęło podpowiadanie zmiany biegów.
Drugi problem odkryłem dopiero wczoraj. Przy wyłączonym biegu, dodaniu gazu i szybkim rozkręcaniu silnika , z rur wydechowych wylatują drobne kropelki oleju, a także czarny dym.
Bardzo proszę o pomóc.
Ostatnio został naprawiony system Start/stop, przy czym została wymieniona lambda sonda i czujnik ruchu jałowego, ale po tygodniu system przestał działać, kontrolka sie nie pali, ale samochód nie gaśnie na światłach. Dodatkowo zniknęło podpowiadanie zmiany biegów.
Drugi problem odkryłem dopiero wczoraj. Przy wyłączonym biegu, dodaniu gazu i szybkim rozkręcaniu silnika , z rur wydechowych wylatują drobne kropelki oleju, a także czarny dym.
Bardzo proszę o pomóc.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Re: Problem z Stop/Start, inne problemy
Start/Stop, podłącz komputer, zobacz co pokaże.
A co do tego dymu i kropelek, to nie byłeś przypadkiem na myjni i nie naleciało Ci wody do wydechu?
A co do tego dymu i kropelek, to nie byłeś przypadkiem na myjni i nie naleciało Ci wody do wydechu?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
start stop potrzebuje sprawnego i NALADOWANEGO aku
podpowiedz biegow - krancowki na pedalach hamulca i sprzegla, krancowka na skrzyni
podpowiedz biegow - krancowki na pedalach hamulca i sprzegla, krancowka na skrzyni
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Podpowiadanie biegów - wejdź w komputerze na liczniku na pozycję pokazującą ilość kilometrów do przejechania na pozostałym paliwie i przyciśnij dłużej klawisz na manetce kierunkowskazów, mnie więcej tak jak resetuje się średnie spalanie.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56
systemu start/stop nawet bym nie naprawial, byłbym wdzięczny że sie zepsuł i nie trzeba za kazdym razem go wylaczac
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Można zakodować, aby moduł pamiętał wyłaczenie start stopPlewson pisze:systemu start/stop nawet bym nie naprawial, byłbym wdzięczny że sie zepsuł i nie trzeba za kazdym razem go wylaczac
- Xeper
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 2010
N16 122KM
British Racing Green :) - Lokalizacja: WGM
- Kontakt:
Tak, zrobiłem to w weekend w Cooperze żony. Działa, ale koszt 300PLNDrail pisze:Można zakodować, aby moduł pamiętał wyłaczenie start stop
Potwierdzam też, że przy słabszym akumulatorze start/stop się nie aktywuje. Bez żadnego komunikatu na zegarach, po cichaczu
R56 Cooper Racing British Green 2010
https://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=75&t=18228
- ganwilk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI COOPER S R56
- Kontakt:
Jest kilka czynników kiedy start stop nie działa np jak jest za gorąco, jak słaby aku, jak za mało paliwa itd
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Xeper było kupić sobie carly for BMW . Tam masz wiele możliwości kodowania różnych modułów. Swoją drogą ktoś Cię nieźle policzył za zaprogramowanie start/stop.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Sam wyłączałem start/stop przez Carly bo słyszałem wiele złych opinii na temat tej funkcji.
- Xeper
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 2010
N16 122KM
British Racing Green :) - Lokalizacja: WGM
- Kontakt:
@ Pireus, ja jestem nowy w temacie. Nigdy nie miałem Mini ani BMW, także słabo ogarniam
Niestety, nie znam też realnych kosztów związanych z utrzymaniem Mini, także pewnie jestem prostym klientem do orżnięcia
Poszukam na forum o tym carly... Dzięki!
Niestety, nie znam też realnych kosztów związanych z utrzymaniem Mini, także pewnie jestem prostym klientem do orżnięcia
Poszukam na forum o tym carly... Dzięki!
R56 Cooper Racing British Green 2010
- ganwilk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI COOPER S R56
- Kontakt:
Koszty utrzymania mini są duże prędzej czy później się szykuj na wydatki. A co do start stop działa jak działa ale działa. Stojąc w koru silnik bez sensu nie pracuje przez 40 min np