Czym myć składany dach?
Moderator: flapjck1
Czym myć składany dach?
Możecie polecić jakiś szampon czy inny preparat, który będzie nadawał się do mycia zarówno karoserii jak i składanego dachu?
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Re: Czym myć składany dach?
Ja polecam Meguiars dedykowany do dachów cabrio + impregnat. Raczej nie polacam myć dachu standardowymi środkami do auta, bo wszelakie nabłyszczacze i woski raczej nie pomogą.
Może taniej będzie użyć jakieś środki do prania i impregnowania odzieży outdorowej. Tego niestety nie sprawdzałem.
Jeżeli masz dach z dermy to mył bym zwykłym szamponem i się nie martwił.
Może taniej będzie użyć jakieś środki do prania i impregnowania odzieży outdorowej. Tego niestety nie sprawdzałem.
Jeżeli masz dach z dermy to mył bym zwykłym szamponem i się nie martwił.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Jeżeli chodzi o karoserię, to myję ją zwykle ciepłą wodą + odpowiednio miękka gąbka + np taki szampon: https://www.motointegrator.pl/produkty/ ... wax-1-litr
Zaleta jest taka, że nie pozostawia smug i auto świetnie się prezentuje. Wydaje mi się, że dach nim też można byłoby umyć. Zależy z czego on jest? Metalowy czy materiałowy?
Zaleta jest taka, że nie pozostawia smug i auto świetnie się prezentuje. Wydaje mi się, że dach nim też można byłoby umyć. Zależy z czego on jest? Metalowy czy materiałowy?
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Chyba raczej nie. To jest szampon z woskiem. Raz umyłem czymś podobnym to miałem mnóstwo białych kropek na dachu materiałowym.
Już chyba lepszy był by jakiś płyn do prania czarnego lub kolorów Później tylko impregnat nałożyć.
Już chyba lepszy był by jakiś płyn do prania czarnego lub kolorów Później tylko impregnat nałożyć.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
dach w r52 myję czystą wodą w fazie płukania na myjce ręcznej; raz do roku nakładam impregnat. wygląda jak nowy, wiec chyba mu służy..
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Ja kupuję specjalny środek do mycia brezentowych dachów i dobrze się spisuje.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: mini cooper
Słyszałem że środek Fabric Guard Water Repellent spisuję się
Problem ze stopami? Znajdź gabinet podologiczny na Podolodzy.pl
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini One Convertible 2008
Polecicie jakiś środek do impregnacji dachu?
Fura jest tak szybka, jak szybki jest woźnica.