Uszczelka drzwi
Moderator: flapjck1
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Re: Uszczelka drzwi
jak dasz sporo grubszą uszczelkę to faktycznie moze być trudno domykać drzwi .... będziesz na siłę dociągał drzwi i nie tylko po jakimś czasie jeszcze bardziej wygniesz ramkę na zewnątrz ale również do tego lakier może pęknąć . Osobiście kupił bym nowa fabryczną uszczelkę i delikatnie z czuciem dogiął ramkę (jeśli bedzie to potrzebne bo jest duża szansa ,że nie)
Mogę próbować z nową, oryginalną uszczelką, ale jak pisałem - wygląda na to, że szerokość jest taka sama.
Dając grubszą uszczelkę mam jeszcze możliwość wypuszczenia drzwi na zewnątrz samochodu na zawiasach i ryglu... Jeśli jest regulacja na zawiasach.
Dając grubszą uszczelkę mam jeszcze możliwość wypuszczenia drzwi na zewnątrz samochodu na zawiasach i ryglu... Jeśli jest regulacja na zawiasach.
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
trochę regulacji zawsze jest ... ale nie porównuj fabrycznej uszczelki z tą od fiata (inna twardość) ... może być tak ,że dołem masz drzwi bardziej zbliżone do środka , wtedy twarda fiatowska uszczelka nie poddaje się , dół drzwi nie dociąga się a góra zupełnie odstaje . Fabryczna uszczelka podda się na dole a góra rama okna dociągnie się ładnie do uszczelki . chodzi o to ,że elastyczna uszczelka ułoży się lepiej w szczelinie o różnej szerokości na górze i dole ... ja to tak widzę .
A odstawanie ramki okna zrobiło się pewnie przez domykanie na siłę tej fiatowskiej uszczelki .
Kup fabryczną uszczelkę ,pomierz i wyreguluj szparę drzwi ile się da jak Marek pisał i powinno być dobrze.
A ... jak będziesz regulował drzwi to raczej nie w płaszczyźnie poziomej i staraj się przekosić je tak aby ramka zbliżyła się bardziej niż dół... może się okazać ,że dół trzeba nawet odciągnąć na zewnątrz . no i pilnuj spasowania drzwi z błotnikami Musisz kombinować ... może i kilka razy regulować
A odstawanie ramki okna zrobiło się pewnie przez domykanie na siłę tej fiatowskiej uszczelki .
Kup fabryczną uszczelkę ,pomierz i wyreguluj szparę drzwi ile się da jak Marek pisał i powinno być dobrze.
A ... jak będziesz regulował drzwi to raczej nie w płaszczyźnie poziomej i staraj się przekosić je tak aby ramka zbliżyła się bardziej niż dół... może się okazać ,że dół trzeba nawet odciągnąć na zewnątrz . no i pilnuj spasowania drzwi z błotnikami Musisz kombinować ... może i kilka razy regulować
- katese
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Zdecydowanie kup fabryczną uszczelkę - dzięki temu będziesz mieć pewność. Z innymi to nigdy nic nie wiadomo.
"Gdy nie wiesz, do którego portu płyniesz, żaden wiatr nie jest dobry." Seneka