IMM 2019 Bristol

Wszelkie sprawy dotyczące zlotów, spotkań i innych ustaleń istotnych dla naszej MINI społeczności.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
kubusss
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Mini Family - 1973
Kontakt:

IMM 2019 Bristol

Post autor: kubusss »

A wiec IMM w Bristolu sie zbliza to i nowy temat trzeba zalozyc.

Jako ze to bedzie moj pierwszy IMM licze na to ze pomozecie ogarnac :)
Patrzylem na mape i wychodzi to okolo 1800km, z czego 1500 po europie + 300 po UK (Liczac od Krakowa przez Eurotunel w Calais do Bristolu).
Wydaje sie, ze to jest dwa dni jechania z noclegiem gdzies na granicy Niemiecko Holenderskiej (poprawcie mnie jesli jestem w bledzie).
Jako ze IMM jest od 8ego (czwartek) wypadaloby planowac podroz tak, zeby dojechac 7-ego (sroda).
Powrot pewnie 13ego(wtorek) z rana i powrot planowac na 14ego(sroda)

Jesli chodzi o Eurotunel - regularna cena za dluzszy pobyt to 85GBP w jedna strone, maja jednak oferte dla grup zorganizowanych (min 15 samochodow, wymaganie zeby wszystkie samochody jechaly tego samego dnia) gdzie moga przygotowac lepsza oferte. Jako ze Miniaki raczej sa male wiec pewnie cena bylaby sporo nizsza - tylko czy uzbiera sie 15 osob chetnych ???

Wiem ze moze troche wczesnie ten Temat zakladam, ale jakos chcialbym zaplanowac urlopy na przyszly rok :)
Awatar użytkownika
lilek
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Wściekły Mini Honda
Mini Cooper Silverstone, Mini Cooper Blue Star
Kontakt:

Re: IMM 2019 Bristol

Post autor: lilek »

A Ty dojedziesz z tą kiepską uszczelką pod głowicą? czy już wymieniłeś :)
Awatar użytkownika
kubusss
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Spoko, wlasnie konczy sie robic silnik ;)
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

Post autor: minimaniak »

Z praktyki wydaje mi się, że 15 samochodów nie uzbieramy. Do tej pory zawsze płynęliśmy Calais - Dover - bo taniej.
Trasę dzieliliśmy na 2 dni z noclegiem zazwyczaj w Liege - ale to tak czy siak okolice granicy niemieckiej.
I pewnie większość będzie chciała dojechać na czwartek więc wyjazd z domu w środę rano z noclegiem. Ewentualnie wyjazd we wtorek z 2 noclegami ale to już dodatkowe koszty.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2018, 16:40 przez minimaniak, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
Kontakt:

A co do powrotu to zawsze musimy opuścić teren w poniedziałek :!: a od czwartku otwierają bramy kempu. No chyba, że wyjątkowo coś się zmieni ale bym na to nie liczył. Jeśli ktoś ma zaskórniaki oraz czas proponuję zwiedzić sobie GB - niedaleko jest Walia ewentualnie Kornwalia. Osobiście na 40 urodziny Mini objechałem Walię także jakby ktoś chciał jakieś info to służę :wink:
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

my wstępnie planujemy pojechać drogą okrężną promem z Amsterdamu do Edynburga i powoli na południe do Bristolu.
Ja mam już kolejny rok w planie reanimować Mongoła, także zobaczymy jak to będzie szło.
Awatar użytkownika
kubusss
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Tez myslalem zeby plynac z amsterdamu i zrobic sobie wycieczke, dalej pomysl jest do rozpatrzenia.
Eman1
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S, 2014

Post autor: Eman1 »

Witam wszystkich miłośników MINI.
We wrześniu kupiłem dwa bilety na zlot MINI w Brystolu po 80 funciaków i niestety wczoraj się okazało że nie możemy jechać. Pech.
Dzisiaj bilety kosztują 100 funtów. Jeśli byłby chętny na te bilety to z przyjemnością odsprzedam je po funtów 50 za sztukę.
Bilety jako takie wysyłają mailem na dwa tyg przed imprezą, ja mam potwierdzenie zamówienia i zapłaty i jest na stronie IMM2019 formularz aktualizacji danych do biletów. Myślę że tylko tak można je przekazać komuś. Chyba że się mylę. Jeśli ktoś z Was wie jak to zrobić to proszę o instrukcję ( oczywiście jeśli będzie ktoś chętny. Na ich stronie piszą że biletów nie da się zwrócić.
Ewentualnego chętnego proszę o kontakt na maila eman1@o2.pl to się zadzwonimy i załatwimy sprawę oczywiście płatność dopiero po przepisaniu biletów na nowego właściciela.
Pozdrówka.
Emanki
Awatar użytkownika
minimaniak
Klubowicz
Klubowicz
Kontakt:

Wysyłają bilety :D

czasem złe ale poprawiają :wink: sprawdźcie swoje skrzynki @
Pozdrawiam Adam

TEL. 606-877-927
Awatar użytkownika
dziesio
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dziesio »

już wszyscy powinni dostać prawidłowe. Ja dostałem.
ODPOWIEDZ