Słabe ciśnienie oleju
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S r53
Słabe ciśnienie oleju
Witam wszystkich wielbicieli marki . Mam pytanie ponieważ w moim Mini r53 jest problem z ciśnieniem oleju gdy jest zimny jest w okolicach 4 barow gdy się rozgrzeje spada do 0.3 bara pompa oleju była wymieniana na nową i nie pomogło autko się przytarło na 3 korbowodzie ale to nie problem bo wał sie zrobi tylko mnie zastanawia czemu gubi ciśnienie oleju czy jest jakaś wada albo myk który trzeba wykonać?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Słabe ciśnienie oleju
Często ludzie źle wymieniają filtr oleju i gubią części
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.6 2004
Gęsty zimny olej lepsze ciśnienie, przytarty wał to jest właśnie ta przyczyna
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Absolutnie nie, chyba ze ktoś bez pojęcia palowal zimny motor
Prędzej niedobory oleju w silniku były przyczyna
Prędzej niedobory oleju w silniku były przyczyna
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
Auto nie było pałowane. A co chodzi z tą wymiana filtra jak wyglądają te elementy co można zgubić?
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Wkład ma plastikowy szkielet i sprężynę
-
- Nowy
I własnie tego u mnie nie ma czy wystarczy jak kupie ten element co jest pod numerem 2 ?
https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diag ... p/vTD06846
https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diag ... p/vTD06846
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Prawdopodobnie tak, ale pewności nie mam, osobiście nie przerabiałem tego
-
- Nowy
- Posiadane auto: mini cooper S R53
Hej,
też mam miniaka R53 i przerabiałem problemy ze słabym ciśnieniem oleju.
Jeśli chodzi o wskazaną część to uważaj bo był (jeśli teraz dobrze pamiętam) okres w którym występowały 2 różne wersje wkładów. Ja osobiście (rok prod. auta to 2005) mam obudowę bez tej sprężyny.
PS: w moim przypadku też podejrzewałem i szukałem przyczyn w filtrze oleju a okazało się że miałem walnięty wskaźnik ciśnienia i ten czasem pokazywał zbyt niskie ciśnienie. Po jego wymianie problem zniknął od ręki!
Pozdr
też mam miniaka R53 i przerabiałem problemy ze słabym ciśnieniem oleju.
Jeśli chodzi o wskazaną część to uważaj bo był (jeśli teraz dobrze pamiętam) okres w którym występowały 2 różne wersje wkładów. Ja osobiście (rok prod. auta to 2005) mam obudowę bez tej sprężyny.
PS: w moim przypadku też podejrzewałem i szukałem przyczyn w filtrze oleju a okazało się że miałem walnięty wskaźnik ciśnienia i ten czasem pokazywał zbyt niskie ciśnienie. Po jego wymianie problem zniknął od ręki!
Pozdr
-
- Nowy
Hej kupiłem ten element i nie ma tego koszyczka do filtra w zestawie facet w serwisie mówił ze tylko w komplecie z korpusem za 1300zł . A co do czujnika to jest git bo jest nowy ale jak podepnę manometr to ewidentnie jest za niskie ciśnienie nie wiem jak w ogóle zdobyć ten koszyk czy to sprężyna nie wiem jak to wygląda nawet bo tego u mnie nie ma. Już nie wiem gdzie szukać przyczyny braku ciśnienia.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Sprawdź po vin czy u Ciebie występuje taki koszyczek i sprężynka w obudowie. Wpisujesz tutaj 7 ostatnich symboli z Twojego vin i szukasz w odpowiednim dziale http://www.realoem.com/bmw/enUS/select
Na jakimś szrocie po numerach znajdziesz używkę, oczywiście sprawdź przed zakupem czy jest kompletna
Tutaj znajdziesz jak to wygląda i koszyczek i sprężynka https://www.northamericanmotoring.com/f ... -idle.html
Z tego co doczytałem to są różne obudowy dlatego szukaj po vin najpierw. W moim przypadku jest z chłodniczką i wygląda jak zdjęcie na forum northamericanmotoring
Na jakimś szrocie po numerach znajdziesz używkę, oczywiście sprawdź przed zakupem czy jest kompletna
Tutaj znajdziesz jak to wygląda i koszyczek i sprężynka https://www.northamericanmotoring.com/f ... -idle.html
Z tego co doczytałem to są różne obudowy dlatego szukaj po vin najpierw. W moim przypadku jest z chłodniczką i wygląda jak zdjęcie na forum northamericanmotoring
-
- Swój Człowiek
Dodam że jest taka możliwość że masz oryginalnie bez tego koszyczka tylko uszkodzony by pass lub zupełnie inna usterka. Ciężko tak bez możliwości samemu krok po kroku wyeliminowania przyczyn.
-
- Nowy
Nr VIN TD06846. Ten z chłodniczka ma koszyczek a bez chodniki nie ma koszyczka. A czym się różnią korpusy bez bez koszyczka i z koszyczkiem?
-
- Swój Człowiek
A ty masz fizycznie wymiennik ciepła?
Wszystko co znajduję na ten temat to dotyczy sprężynki w obudowie https://www.northamericanmotoring.com/f ... eeper.html
EDIT:
Wszystko co znajduję na ten temat to dotyczy sprężynki w obudowie https://www.northamericanmotoring.com/f ... eeper.html
EDIT:
Kod: Zaznacz cały
Obudowy różnią się między Cooper i Cooper S Automatic i manualnymi modelami S, ponieważ ręczne modele S mają chłodnice oleju, które przykręcają się do obudowy filtra oleju, a Coopers nie.
Nadal powinna tam być sprężyna obejściowa, wszystkie systemy mają jedną, zabezpieczenie przed uszkodzeniem pozwala na utrzymanie cyrkulacji oleju w przypadku awarii filtra lub przy maksymalnej wydajności.
-
- Nowy
Mam z wymmiennikiem ciepła i sprężyna ta od utrzymania ciśnienia w korpusie jest na swoim miejscu.