Cześć
Mam taki problem, że podczas przyspieszania na obrotach ok 3000-4000 przy delikatnym wciskaniu gazu mini traci moment obrotowy następuje takie jakby falowanie,przerywanie. Wyżej już się w miarę wkręca. To dławienie występuje zawsze. Myślicie, że to padający kompresor? Kable wysokiego napięcia wymieniłem, świece wyglądają ok. Może jest jakiś silniczek krokowy, który warto byłoby wyczyścić ?
Pozdrowienia.
RD
[R53] Przyspieszanie
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Re: [R53] Przyspieszanie
Zanim zabierzesz się do wymiany kompresora to sprawdź ciśnienie jakie generuje pompka paliwa i generalnie w całym układzie, wymień filtr paliwa jak nie zmieniałeś jeszcze. Jak masz sprawną cewkę to raczej coś z zasilaniem bo o filtr powietrza nie pytam nawet.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
I jak dalej wygląda ten temat ? Udało Ci się coś ustalić ?galileon pisze:Cześć
Mam taki problem, że podczas przyspieszania na obrotach ok 3000-4000 przy delikatnym wciskaniu gazu mini traci moment obrotowy następuje takie jakby falowanie,przerywanie. Wyżej już się w miarę wkręca. To dławienie występuje zawsze. Myślicie, że to padający kompresor? Kable wysokiego napięcia wymieniłem, świece wyglądają ok. Może jest jakiś silniczek krokowy, który warto byłoby wyczyścić ?
Pozdrowienia.
RD
-
- Posiadane auto: 53
hej mini sprzedałem więc nie drążyłem temat
-
- Posiadane auto: R53
Ja bym sprawdził bypass. Ma stawiać opór, może sprężyna w środku jest uwalona