przed lift vs po lift

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

massi
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Laguna II

przed lift vs po lift

Post autor: massi »

Hejjo :)
Nie znalazłem powitalni (jeśli jest przepraszam)
Mam na imię Jacek, jestem z Łodzi.

Szukam Mini Coopera S

Powoli głupieje z przed lifem i poliftem, niby od 2004 jest polift i cooper S ma 174 KM a często gęsto widzę w ogłoszeniach 160KM w 2005r a nawet i znalazłem wersję 150KM podobno. (brak wiedzy sprzedających??)
Gdzieś w necie znalazłem różnice przed vs polift (zderzak, lampy) ale jak dla mnie każdy wygląda tak samo, jedynie widzę różne kierownice.
Podobno przed lifty mają problemy ze skrzyniami biegów i świszczy w środku (jakieś przedmuchy przy drzwiach).

Prosiłbym o konkretne info czym się różni jeden od drugiego i czy serio lepiej sobie odpuścić wersje przed liftową.
Ma to być samochód oryginalny i dający fun z jazdy, nie mylić z piskiem na każdych światłach i ciągnięciem do odcinki.

PS.
szukałem na forum ale nie znalazłem typowych informacji na temat różnic. Jeśli taki istnieje to bardzo prosił bym link żeby nie podwajać tematów.
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Re: przed lift vs po lift

Post autor: Mr.Do »

Wyczerpujący opis na tym forum: https://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=18&t=4900

Ja mam wersje przed liftem ale to celowy zakup, samochód o nauki jazdy na torze dla syna. Mój samochód został uratowany z niedbałych rąk :D troszkę w niego muszę włożyć pracy ale wady pozostaną dlatego wybierz wersję po lifcie
Jeśli lubisz power to poszukaj wersji John Cooper Works,
massi
Nowy
Nowy

Dzięki ale czytałem to i ni jak ma się to do tego (domyślam się, że to ulepy powypadkowe jeśli info na forum jest 100% sprawdzone)
https://www.otomoto.pl/oferta/mini-coop ... BEL7P.html?
https://www.otomoto.pl/oferta/mini-coop ... BBxDY.html? - turbo??? r50???
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-mini ... yzcuU.html - mój ulubiony ONE a wstawki z Coopera S (było coś takie jak pakiet S ??)

Oglądam ogłoszenia i mi się kał do d*py ciśnie, bo jak kupowałem inne samochody to ogłoszenia jeszcze jakoś coś określały a przy MINI to mam wrażenie, że ludzie jacyś z innego świata.

Dzięki za poradę co do poliftu.

Power 170KM jest jak dla mnie OK, miałem kilka lat temu Audi 80 quattro coupe z podobną mocą ale za to dużo cięższe i to latało więc Mini tym bardziej sprawi uśmiech :)
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Pierwszy link to na bank opis wyssany z palca, to nie jest 2005 rocznik, drugi to jakaś uboga wersja, zdjęcie raczej po photoshop i też wątpię żeby to był 2005 rok a jeśli tak to nie umiejętnie poskładany po dzwonku. Niektórzy nie wiedzą co to kompresor i piszą turbo. A ten one to bardzo dziwny, po co tyle zachodu i wstawek od Cooper s. Poproś o Vin i rozkoduj te samochody. Każdy z nich to jak prognoza pogody :D.
brak możliwości otwarcia to zamek do wymiany a nie pilot uszkodzony
massi
Nowy
Nowy

No tak podeslalem na szybko te najbardziej zabawne jak dla mnie.
Ale i takie za 20tys tez czesto gesto nie sa lepiej opisane.
Serio pierwszy raz sie spotykam z takimi jajami w ogłoszeniach.
skitels945
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini r53

Post autor: skitels945 »

Mini one miał chyba 80-90KM
Mini Cooper miał 110KM
Mini Cooper s przedliftem miał 163KM A polift miał 170
Było coś takiego jak pakiet JCW który podobno można było załatwić do zwykłego coopera też ale nie wiem czy to prawda i czy/jak zmieniał moc silnika.
Pita2000
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: Pita2000 »

Ten z pierwszego linku sprzedaje sie juz od roku Ewentualnie ktos kupuje i sprzedaje dalej
massi
Nowy
Nowy

Aha dzieki za info,
Tak przegladam ogloszenia i szczerze to nic nie podnieca, jakies same ulepy.
Awatar użytkownika
Lewy0
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2006

Post autor: Lewy0 »

Jak szukasz to ja będę mojego sprzedawał z końcem marca - coś koło 20k, polift Mini Cooper S kolor grafitowy, przebieg 123k, dwa komplety kół na alufelgach, mechanicznie jak i wizualnie wszystko gra. Więcej info mogę na priv podać.
Awatar użytkownika
Borówa
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R53 JCW

Post autor: Borówa »

Zawsze najlepiej poprosić o VIN i sprawdzić w necie rocznik i wyposażenie. Potem porównać ze zdjęciami. Uniknie się w taki sposób też aut z UK. Auto z pierwszego linku nie może być 2005. Jest to przed liftowa wersja. Wszystko na to wskazuje. Lampy tył (wsteczny w zderzaku) i 5 elementowa deska rozdzielcza.
Drugi link to raczej nie wiedza dlatego opisane jako turbo. Chociaż nie jestem przekonany czy już seryjnie DSC nie było wsadzanie a nie ASC ale mogę się mylić. Mocowanie silnika, lampy itd wskazują na wersję po liftową. Trzeci fajnie wyglada, ma jakiś sportowy wydech centralny co wskazywało by na S ale może to być fantazja poprzedniego właściciela. Ciekawe czy Ska. Nie widać na zdjęciu czy skrzynka 6ka bo było by wiadomo.
Ubezpieczenia komunikacyjne i inne. Korzystne ceny. Wiele Towarzystw Ubezpieczeniowych. 794411003
massi
Nowy
Nowy

Lewy0 pisze:Jak szukasz to ja będę mojego sprzedawał z końcem marca - coś koło 20k, polift Mini Cooper S kolor grafitowy, przebieg 123k, dwa komplety kół na alufelgach, mechanicznie jak i wizualnie wszystko gra. Więcej info mogę na priv podać.
Daj wiecej info jak mozesz, i konkretna cena bo 20tys to nie bede mial.

Co myślicie o tym https://www.olx.pl/oferta/mini-cooper-s ... yOYhZ.html. ???
massi
Nowy
Nowy

Lub ten https://www.olx.pl/oferta/mini-cooper-s ... yP2in.html
Tylko tutaj to jakis mix no chyba ze wychodzily przejsciowki. Vin w ogłoszeniu jest.
skitels945
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini r53

Post autor: skitels945 »

Ten pierwszy ciekawy, ale nie rozumiem czemu ludzie wkładają takie wydechy po bokach. Generalnie trochę poskładany z części (możliwe że twórczość właściciela a nie powypadkowy ale nie gwarantuje). Natomiast drugi to jest dopiero składaczek! Przód z europejskiego przedlifta, a tył z amerykańskiego polifta :D
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek

Ten srebrny to jak dobrze kojarzę to kogoś tutaj z forum :D.
Pierwszy jest ładny, albo kilo wosku koloryzujacego albo malowany. Osobiście lubię czerń, jechałbym oglądać :D.
Awatar użytkownika
Lewy0
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2006

Post autor: Lewy0 »

skitels945 pisze:Ten pierwszy ciekawy, ale nie rozumiem czemu ludzie wkładają takie wydechy po bokach. Generalnie trochę poskładany z części (możliwe że twórczość właściciela a nie powypadkowy ale nie gwarantuje). Natomiast drugi to jest dopiero składaczek! Przód z europejskiego przedlifta, a tył z amerykańskiego polifta :D
Wydech po boku prosta przyczyna - łatwiej taki wydech dopasować niż taki, który omija akumulator i schodzi się z tyłu w jedno :wink:
ODPOWIEDZ