Kółko kompresora 17%
- Aikonus
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53 Black Monster
Kółko kompresora 17%
Panowie mam pytanie czy przy zmianie na kółko 17% trzeba zmienić tez chłodnice IC? Wiem , że świece o jeden stopien musza być chłodniejsze.
Jedni twierdzą że OEM da rade, inni nie, bo zwiekszy sie temperatura powietrza, przez 17% kóło, wiec jak to jest?
Ogranie to, czy nie ogranie IC oem.
Jedni twierdzą że OEM da rade, inni nie, bo zwiekszy sie temperatura powietrza, przez 17% kóło, wiec jak to jest?
Ogranie to, czy nie ogranie IC oem.
Re: Kółko kompresora 17%
Ja u siebie mam IC Airtec i 17%, znajomy ma tez kolko 17% i wczesniej mial IC Airtec ale wedlug pomiarow roznica temperatury w dolocie pomiedzy seryjna chlodnica a Airtec nie byla zbyt duza. Znajomy jezdzi tak od kilku lat i auta nie oszczedza bo wiekszosc kilometrow robi na torze.
- Aikonus
- Swój Człowiek
Aritec IC..znam ale tu koszta są spore:P
Chodzi wlasnie o Oem, czy da rade.
Chodzi wlasnie o Oem, czy da rade.
U znajomego seria daje rade, moge podpytac jaka byla roznica temperatury w dolocie pomiedzy coolerami jak mierzyl.
- Aikonus
- Swój Człowiek
A to spoko, spytaj przy okazji:P
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Panowie a możecie dopowiedzieć w wątku jaki jest koszt takiej wymiany i czy poza wymiana kółka kompresora na większe ponosi się inne koszty (zwiekszone spalanie to wiem
- Aikonus
- Swój Człowiek
Koszt to raczej indywidualnie od mechaniora zależy, ale troche samochodu trzeba rozebrac:P
-
- Nowy
to mi nie pomogłeś. W Świat Mini jak sprawdzałem u nich auto przy kupnie rzucili od niechcenia koszt 2000 zł ale nie wiem za jakie kółko bo padło tylko "większe". Jesteś też z Warszawy więc może podpowiesz którego mechanika o to spytać
- Aikonus
- Swój Człowiek
Ale za co 2 tys? U nich koszt założenia własnego kółka i paska 450 pln.Hamownia przed i po 150 pln
-
- Nowy
Nie wiem, wtedy i tak zostawiłem u nich ponad 3 tys za pierdoły więc się nad tym nie zastanawiałem. Oni nie mają hamowni więc rozumiem, że to osobny koszt. Ile kosztuje kółko + pasek, jakie sa polecane i czy to jedyna rzecz do zmiany?
Samo kolko okolo 500pln, pasek pewnie 50pln. Co do producentow jest ich kilka. Ja mam u siebie Kavs i nie mialem z nim problemu od kiedy je zalozylem.
-
- Swój Człowiek
Jakieś ociemnienie mam bo nie mogę znaleźć klucza do naciągu paska. Na ebay go widzę ale na Polskich stronach nie. jeśli koło wymienialiście to pewno taki klucz był kupowany. Proszę o link. Dziekuję
- Aikonus
- Swój Człowiek
[quote="Rafik_pl"]Nie wiem, wtedy i tak zostawiłem u nich ponad 3 tys za pierdoły więc się nad tym nie zastanawiałem. Oni nie mają hamowni więc rozumiem, że to osobny koszt. Ile kosztuje kółko + pasek, jakie sa polecane i czy to jedyna rzecz do zmiany?[/quot
No tani nie są.... a hamowanie może maja zaprzyjaźniona
No tani nie są.... a hamowanie może maja zaprzyjaźniona
- Aikonus
- Swój Człowiek
[quote="Micke"]Samo kolko okolo 500pln, pasek pewnie 50pln. Co do producentow jest ich kilka. Ja mam u siebie Kavs i nie mialem z nim problemu od kiedy je zalozylem.[/quot
A zmieniałeś intercooler, czy jedziesz na Oem?
A zmieniałeś intercooler, czy jedziesz na Oem?
Mam IC Airtec