Skrzynia biegów w R53 wymiana
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Skrzynia biegów w R53 wymiana
Witajcie, czy ktoś próbował zamiany skrzyni przedliftowej na poliftową bez szpery.
Jakie problemy napotkam?
Oczywiście biorę pod uwagę wymianę całego sprzęgła. Skrzynia którą chcę założyć ma przejechane 60 mil
Jakie problemy napotkam?
Oczywiście biorę pod uwagę wymianę całego sprzęgła. Skrzynia którą chcę założyć ma przejechane 60 mil
-
- Swój Człowiek
Re: Skrzynia biegów w R53 wymiana
60 tyś mil. Poprawiam
Obudowy sa takie same, jedynie przelozenia sa rozne, ponizej tabelka
Wiem ze w przed i poliftowych linki sa inne ale to raczej jest spowodowane innym wybierakiem ktory jest pod podloga.
Wiem ze w przed i poliftowych linki sa inne ale to raczej jest spowodowane innym wybierakiem ktory jest pod podloga.
-
- Swój Człowiek
Skrzynie już mam w garażu, na razie skupiłem się na poprzednich problemach, tak do miesiąca dam znać czy poszło bez problemu. Kupiłem samochód z bardzo czystym spodem. Po kilku dniach pokazały się kropelki oleju więc wychodzę z założenia że poprzedni właściciel oleju nie dolewał i nie będę skrzyni remontował bo uważam że długo jeździła bez oleju.
-
- Swój Człowiek
Mam następujący dylemat. Jutro będę zamawiał komplet sprzęgła i nie wiem jakie koło zamówić. Przy tarczy i wycisku widzę że są takie same numery ale w w polifcie jest inny numer koła. Czy to jest różnica w mocowaniu/ wymiarach czy tylko nowszy model?
-
- Swój Człowiek
Wymiana powoli postępuje, dziś wpadł nowy dwumas LUK, czekam na śruby mocujące docisk bo moje są obrobione a nowe przyjadą w środę. Mam gorącą prośbę, bardzo głośno pracuje łożysko prawej półosi. To wymienna część czy trzeba całą nową. Ewentualnie proszę o namiar na półoś godną uwagi. Widzę dużo producentów ale tez czytałem że niektóre są za krótkie
Nie polecam polosi SKF. Kupilem taka na strone kierowcy i po krotszym dystansie wyskoczyla ze skrzyni. Po paru takich akcjach zdecydowalem sie zamontowac OEM i problem z glowy.
-
- Swój Człowiek
Dzięki, właśnie o to mi chodziło żeby wyeliminować taki przypadek.
Obejrzałem dokładnie osłony i doszedłem do wniosku że zmienię obie półosie. Robię sam więc robocizną oszczędziłem już na to. A wymieniać same osłony to też masa roboty. Szkoda czasu
Obejrzałem dokładnie osłony i doszedłem do wniosku że zmienię obie półosie. Robię sam więc robocizną oszczędziłem już na to. A wymieniać same osłony to też masa roboty. Szkoda czasu