Mechanik/warsztat Mini

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

redhotchilicooper
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper Chili 1.6 115KM

Mechanik/warsztat Mini

Post autor: redhotchilicooper »

Cześć. Znacie może jakiegoś mechanika/warsztat, który zajmuje się typowo marką Mini na terenie małopolski (najlepiej południowej)? Chciałbym żeby jakiś ekspert zrobił mi przegląd auta, posprawdzać co go boli i ewentualnie doradzić na co zwracać uwagę.
JadeCzolgiem
Posiadane auto: R53

Re: Mechanik/warsztat Mini

Post autor: JadeCzolgiem »

Skąd jesteś z ciekawości? Bo zastanawiam sie nad tym samym. W Tarnowie jest Ślusarczyk serwis bmw i mini..
Mirek33
Posiadane auto: Mini cooper r56

Post autor: Mirek33 »

Hej, ja swoje Mini r50 serwisuję właśnie u Ślusarczyka w Tarnowie i tylko tam możesz zrobić cokolwiek w rozsądnej cenie z tym autkiem. Nic nie jest wykonywane bez Twojej wiedzy i zgody, dostajesz e- meila ze zdjęciami oraz info telefonicznie. No cóż ceny nie są niskie ale jak mam jeździć od machera do machera to i tak jest o wiele taniej. Części możesz mieć swoje- używki lub nowe.
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Post autor: Mr.Do »

O widzę kilku sąsiadów z za miedzy. Po świętach by może by tak się spotkać gdzieś w Tarnowie. Mam jeszcze do zrobienia konserwację i poprawki lakiernicze czyli z tydzień roboty murowany wieczorami :D
Ja z uwagi na moje hobby wszystko działam sam więc z mechanikami nie pomogę :D
redhotchilicooper
Posiadane auto: Mini Cooper Chili 1.6 115KM

Post autor: redhotchilicooper »

Ja niestety do Tarnowa mam kawał drogi, bo jestem z Suchej Beskidzkiej, 20 km od Wadowic, 40km do Żywca. Pytam o mechaników, bo wypróbowałem już trzech w mojej okolicy, którzy nie specjalizują się w konkretnej marce i nie jestem kompletnie zadowolony (jeden nawet bez mojej wiedzy zmienił mi olej z 5w40 na 10w40, bo uznał że będzie to lepsze dla silnika). Chciałbym żeby ktoś kto pozjadał zęby na Miniaczach zerknął na mojego fachowym okiem i coś doradził.
JadeCzolgiem

To ja chętnie;) z checia sie wymienie spostrzeżeniami chociaż właścicielem jestem mini jestem od soboty:)
JadeCzolgiem

A z takimi serwisami ktore zjadly zeby na mini to ja slyszalem ale 'swiat mini' to wycieczka pod warszawe ale oni zawsze sa chwaleni..
Mirek33
Posiadane auto: Mini cooper r56

Post autor: Mirek33 »

Mam Mini od 2 lat i tylko tam robię to czego sam w garażu nie dam rady bo wymianę tarcz, sworzni wahacza czy innych głupot im nie zlecam. Ostatnio robiłem wymianę podstawy filtra oleju i półosi.
ODPOWIEDZ