Podniesienie mocy Mini Cooper S 2.0 192km
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Podniesienie mocy Mini Cooper S 2.0 192km
Witam,
czy ktoś podnosił moc w Cooper S 2.0 192km, bo jest fajnie ale chciałbym żeby było jeszcze fajniej:) Tylko badam sytuację na co stać ten silnik bez grzebania w gratach silnika, sam program jakiś optymalny żeby nie zaszkodzić silnikowi a mieć większy faj z jazdy. No i jak by ktoś znał dobrych specy z Wrocławia okolic będę wdzięczny.
czy ktoś podnosił moc w Cooper S 2.0 192km, bo jest fajnie ale chciałbym żeby było jeszcze fajniej:) Tylko badam sytuację na co stać ten silnik bez grzebania w gratach silnika, sam program jakiś optymalny żeby nie zaszkodzić silnikowi a mieć większy faj z jazdy. No i jak by ktoś znał dobrych specy z Wrocławia okolic będę wdzięczny.
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Re: Podniesienie mocy Mini Cooper S 2.0 192km
Ponawiam pytanie, będę wdzięczny za podpowiedź..no chyba że nikt tego nie robił?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Clubman Cooper S All4
podobno okolice 250 koni można. jeszcze nie robiłem, ale poprzednie mini countryman robiłem w kreatorze mocy i bezawaryjnie działało jeszcze dłuuugo
- GeMini
- Posiadane auto: Mini Cooper S
Mam poniesione na 280KM
- marynasz
- Nowy
- Posiadane auto: Countryman Cooper S ALL 4
GeMini napisz jak masz podniesioną moc. Box czy program i jeśli jesteś zadowolony to zrób reklamę kto ci robił.
-
- Posiadane auto: F55
Po pierwsze to witam sie serdelecznie, dzis zrobilem pierwszy krok do posiadania Mini - podpisalem umowe kupna. Po drugie to celowalem wlasnie w model z silnikiem BMW 2.0 glownie ze wzgledu na spory zapas potencjalu, ktorym ta jednostka dysponuje, nie rozni sie nawet jedna srubka od wersji 230 JCW. Po trzecie mam juz przetarta sciezke jesli chodzi o usprawnienie tegoz silnika. Zasadniczo nie ma z nim wielkich problemow z dociagnieciem do 300 KM, jedynie od 250+ trzeba zaczac zwracac baczna uwage na temperature podawanego powietrza. Ryzyko mozna zmitygowac wymiana intercoolera, jak odbiore auto i poczynie zmiany bede informowal W zalaczeniu wykres w/w motoru w Clubmanie po wgraniu wzglednie lekkiej wersji softu, po fmic bedzie mocniej. W razie czego sluze namiarem na zaprzyjaznionego speca.
- Załączniki
-
- 77B07174-6C53-48FB-8B27-7A8F28AE565A.jpeg (214.63 KiB) Przejrzano 475 razy
-
- Posiadane auto: JCW
Siemka . I jak tam ? Działałeś coś? Bo sie tez mocno zastanawiam.raff pisze:Po pierwsze to witam sie serdelecznie, dzis zrobilem pierwszy krok do posiadania Mini - podpisalem umowe kupna. Po drugie to celowalem wlasnie w model z silnikiem BMW 2.0 glownie ze wzgledu na spory zapas potencjalu, ktorym ta jednostka dysponuje, nie rozni sie nawet jedna srubka od wersji 230 JCW. Po trzecie mam juz przetarta sciezke jesli chodzi o usprawnienie tegoz silnika. Zasadniczo nie ma z nim wielkich problemow z dociagnieciem do 300 KM, jedynie od 250+ trzeba zaczac zwracac baczna uwage na temperature podawanego powietrza. Ryzyko mozna zmitygowac wymiana intercoolera, jak odbiore auto i poczynie zmiany bede informowal W zalaczeniu wykres w/w motoru w Clubmanie po wgraniu wzglednie lekkiej wersji softu, po fmic bedzie mocniej. W razie czego sluze namiarem na zaprzyjaznionego speca.
-
- Posiadane auto: Mini Clubman Cooper S F54
Siema. Podzielę się moimi doświadczeniami. Clubman Cooper S 2017r, kupiony jako używany z przebiegiem 36k km, sportowy automat 8 biegów. Chip zrobiony praktycznie od razu po kupnie. Chip robiony jako wersja ‘minimalna bezpieczna’ jeszcze na benzynie 95. Teraz zgodnie z zaleceniami jeżdżę na 98. Doszło trochę koni i duuużo momentu. Teraz auto wciska w fotel jak passeratii w TDI.
Przed chipem jeździłem raczej dynamicznie, żeby się nacieszyć, zmiana biegów była przy dość wysokich obrotach. Po chipie się zastanawiam czy przy spokojnej jeździe nie za bardzo szarpie przy zmianie biegów. Wydaje mi się, że zmienia biegi w trybie MID przy ok 1600 obrotów, w trybie SPORT poniżej 2000 obrotów - może jest za duży moment przy tak niskich obrotach. Napęd na przód. Po chipie auto mocno myszkuje po drodze, przy małych prędkościach zrywa trakcję, moc i moment do wykorzystania na trasach lub przy wyższych prędkościach… A autem jeździ żona do pracy, ja tylko od czasu do czasu. Teraz dłużej bym pojeździł przed chipem i bym się poważniej zastanowił czy ma to sens. Chętnie bym sprawdził jakiegoś seryjnego Clubmana Coper S (bez chipa) czy też tak szarpiąco zmienia biegi. Może lepiej to się sprawdza w 4x4.
Przed chipem jeździłem raczej dynamicznie, żeby się nacieszyć, zmiana biegów była przy dość wysokich obrotach. Po chipie się zastanawiam czy przy spokojnej jeździe nie za bardzo szarpie przy zmianie biegów. Wydaje mi się, że zmienia biegi w trybie MID przy ok 1600 obrotów, w trybie SPORT poniżej 2000 obrotów - może jest za duży moment przy tak niskich obrotach. Napęd na przód. Po chipie auto mocno myszkuje po drodze, przy małych prędkościach zrywa trakcję, moc i moment do wykorzystania na trasach lub przy wyższych prędkościach… A autem jeździ żona do pracy, ja tylko od czasu do czasu. Teraz dłużej bym pojeździł przed chipem i bym się poważniej zastanowił czy ma to sens. Chętnie bym sprawdził jakiegoś seryjnego Clubmana Coper S (bez chipa) czy też tak szarpiąco zmienia biegi. Może lepiej to się sprawdza w 4x4.
- Załączniki
-
- wykres - BEZ NR REJ.jpg (118.47 KiB) Przejrzano 345 razy