Leyland Mini 1000
Moderator: flapjck1
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Layland Mini 1000
Leyland Mini 1000
Witam wszystkich.
Kupiłem kilka dni temu Mini. Potrzebuję namiarów na solidny warsztat (Warszawa i okolice), specjalizujący się w naprawie klasycznych Mini. Wyszukiwarka nie jest zbyt pomocna. Chciałbym żeby ktoś ocenił stan mojego samochodu i podpowiedział, od czego zacząć reanimację.
Z góry dziękuję za pomoc!
Kupiłem kilka dni temu Mini. Potrzebuję namiarów na solidny warsztat (Warszawa i okolice), specjalizujący się w naprawie klasycznych Mini. Wyszukiwarka nie jest zbyt pomocna. Chciałbym żeby ktoś ocenił stan mojego samochodu i podpowiedział, od czego zacząć reanimację.
Z góry dziękuję za pomoc!
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Leyland Mini 1000
Moge Ci pomoc, ale dopiero na poczatku sierpnia ( gdzies po 5tym )
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
Wielkie dzięki flapjck1, bardzo chętnie skorzystam z Twoich porad i ewentualnej pomocy.
Czy jest jednak szansa żebym podjechał gdzieś do Ciebie wcześniej nieco i chociaż rzuciłbyś okiem, co mógłbym sobie ogarnąć samemu?
Ewentualnie czy mógłbyś mnie do kogoś biegłego w temacie skierować tak na szybko? Do 5-go trzy tygodnie, a tu strach jeździć trochę...
Mam wrażenie że silnik nie pracuje na wszystkich cylindrach i nie chciałbym pogorszyć jego i tak już pewnie przedagonalnego stanu. Przywieziony został do mnie wczoraj wieczorem, więc tylko krótka rundka była z Rodziną po najbliższej okolicy i następny wyjazd z garażu będzie bezpośrednio do jakiegoś specjalisty. Dziś chciałem odpalić go na chwilę posłuchać na spokojnie jak ten silnik faktycznie pracuje i niespodzianka. Zawiesił się rozrusznik szczęśliwie tylko, ale to już zapowiada co będzie dalej. Pomógł trzonek od młotka, póki co.
Nagrałem film żebyście mogli usłyszeć ten niepowtarzalny dźwięk i może już zdalnie uda się coś ustalić i znaleźć jakieś proste rozwiązanie?
Link poniżej:
https://youtu.be/Jb48kp0wvkY
Jakieś dziwne patenty już tam zauważyłem - Wychodzi taki gumowy wężyk z gaźnika zapewne, ale nie jestem pewien bo nie widać dokładnie i jest zaślepiony jakimś nitem, czy czymś takim. Widać to na filmie. I drugie pytanko, pośrodku pokrywy filtra powietrza jest taka czarna nakrętka, a pod nią jakby mini bagnet, czy coś takiego. W środku olej. Jak mniemam, tak być nie powinno? Co to jest tak w ogóle?
https://youtu.be/9zQm5Ba-YbA
Z góry serdecznie dziękuję za poświęcony czas i ewentualne podpowiedzi.
Czy jest jednak szansa żebym podjechał gdzieś do Ciebie wcześniej nieco i chociaż rzuciłbyś okiem, co mógłbym sobie ogarnąć samemu?
Ewentualnie czy mógłbyś mnie do kogoś biegłego w temacie skierować tak na szybko? Do 5-go trzy tygodnie, a tu strach jeździć trochę...
Mam wrażenie że silnik nie pracuje na wszystkich cylindrach i nie chciałbym pogorszyć jego i tak już pewnie przedagonalnego stanu. Przywieziony został do mnie wczoraj wieczorem, więc tylko krótka rundka była z Rodziną po najbliższej okolicy i następny wyjazd z garażu będzie bezpośrednio do jakiegoś specjalisty. Dziś chciałem odpalić go na chwilę posłuchać na spokojnie jak ten silnik faktycznie pracuje i niespodzianka. Zawiesił się rozrusznik szczęśliwie tylko, ale to już zapowiada co będzie dalej. Pomógł trzonek od młotka, póki co.
Nagrałem film żebyście mogli usłyszeć ten niepowtarzalny dźwięk i może już zdalnie uda się coś ustalić i znaleźć jakieś proste rozwiązanie?
Link poniżej:
https://youtu.be/Jb48kp0wvkY
Jakieś dziwne patenty już tam zauważyłem - Wychodzi taki gumowy wężyk z gaźnika zapewne, ale nie jestem pewien bo nie widać dokładnie i jest zaślepiony jakimś nitem, czy czymś takim. Widać to na filmie. I drugie pytanko, pośrodku pokrywy filtra powietrza jest taka czarna nakrętka, a pod nią jakby mini bagnet, czy coś takiego. W środku olej. Jak mniemam, tak być nie powinno? Co to jest tak w ogóle?
https://youtu.be/9zQm5Ba-YbA
Z góry serdecznie dziękuję za poświęcony czas i ewentualne podpowiedzi.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Olej w gaźniku być musi - to jest jak najbardziej Ok
Co do reszty - bez obejrzenia osobiście się nie wypowiem
Silnik - praca - No coś głośno, ale możliwych przyczyn sporo
Co do nawiedzenia mnie - napisz tel do siebie, odezwę się
Co do reszty - bez obejrzenia osobiście się nie wypowiem
Silnik - praca - No coś głośno, ale możliwych przyczyn sporo
Co do nawiedzenia mnie - napisz tel do siebie, odezwę się
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
Wysłałem wiadomość na priv.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
Chyba nie do mnie
-
No do Ciebie. Już drugi raz. Poprzednio w piątek chyba. Tak się trochę dziwiłem że tam nie odpisujesz, a na forum owszem.
Mój nr: 510 037 525.
Mój nr: 510 037 525.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
wyslij mi na maila skreen tego wyslanego PW -
flapjck1@interia.pl
nic nie dostalem, zobacze moze jakis blad techniczny
flapjck1@interia.pl
nic nie dostalem, zobacze moze jakis blad techniczny
-
Okazuje się że nie mam tych poprzednich wiadomości w wysłanych. Coś tu nie do końca działa poprawnie, zdaje się.
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Gratulujemy zakupu
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
-