numery nadwozia - od którego roku?

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

fissan

numery nadwozia - od którego roku?

Post autor: fissan »

Witam, mam pytanie
Czy ktoś się orientuje od którego roku mini mają numery nadwozia na rynienkach i gdzie można zdobyć taką informację tzn. źródło?
Bo mam problem z przeglądem
Pozdrawiam
fissan
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Re: numery nadwozia - od którego roku?

Post autor: flapjck1 »

najmniej problemu bedzie jak pojedziesz po prostu na inna stacje :)

numery w rynienkach sa od lat 80 tych, kiedys sie natknalem na info w tej sprawie na jakiejs angielskiej stronie ale nie jestem pewny gdzie

chyba gdzies tu ale nie moge tego zlokalizowac teraz:nieoficjalna strona austin-rover
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
fissan

Post autor: fissan »

Tak też postanowiłam, ale będe szukać żeby temu "miłemu Panu na stacji", który się tłumaczy że "kiedyś jakiś miniak był i numery miał" zdzielić w głowę najlepiej grubą książą z odpowiednimi informacjami.
Poza tym jest więcej mini z takim problemem.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

zwasze mozn apowiedziec ze podszybie bylo wymienione na nowe bo stare zgnilo w zwiazku z czym numerow nie ma :D
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
se7ven
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7

Post autor: se7ven »

flapjck1 pisze:zwasze mozn apowiedziec ze podszybie bylo wymienione na nowe bo stare zgnilo w zwiazku z czym numerow nie ma :D

Ale jeszcze trzeba to udowodnić!
Sprawa wygląda tak. Rzeczoznawca robi zdjęcie uszkodzonego elementu z nr nadwozia, wydaje stosowne zaświadczenie, wydział komunikacji zleca nabicie numerów w stacji diagnostycznej a następnie zmiana w dowodzie rej. Inaczej legalnie się tego nie da zrobić.
Ciekawa jest jedna rzecz, jeżeli w dowodzie rej są nr nadwozia czy przypadkiem nie są dobrze zamalowane ( wystarczy zdjąć warstwę lakieru i popatrzeć - u mnie tak było ).
ODPOWIEDZ