Witam wszystkich klubowiczów, jestem nową osoba na forum i chciałbym wszystkich powitać.
Od 3 tygodni składam mojej siostrze mini z 91-92 roku po remoncie blacharki i malowaniu.Lecz mój szwagier składając auto ponownie zrobił to w wielkim pośpiechu i złożył niedokładnie tzn niedokręcając niektórych elementów. Korzystając że mam 1 m-c urlopu postanowiłem im pomóc i jest problem z instalacją elektryczną a minowicie robi sie tzw choinka ze światłam np przy włączeniu wstecznego zapalają sie tylne kierunki i swiecą światłem ciągłym, awaryjne działaja tylko przód ale razem z postojowymu przód itd. Zastanawiam sie czy to nie wina złej lub nie podłączonej masy a może jest jakieś przebicie gdyż przepala ciągle jeden z bezpieczników tych poza skrzynką założonych na przewodach.
Drugi problem to niedziałający włącznik kierunkowskazów, długie ,krótkie i klakson działają a kierunki nie - słyszałem że można zastąpic go od Skody ale jaki model i z którego rocznika ??
Pewnie z postepem składania pojawią sie nowe pytanie ale za wszelkie sugestie i pomoc w zdiagnozowaniu problemów z góry dzieki
pozdr
Darek
Instalacja -problem
Moderator: flapjck1
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Instalacja -problem
nie podpieta masa od tego bym zaczal powinna byc przykrecona przy prawym fartuchu przy tym trojkatnym wzmocnieniu za silniczkiem wycieraczek
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- se7ven
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini, Triumph Dolomite Sprint, Triumph TR7
Od Skody 105-120 jednak nie jest to dokładnie to samo.
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
jeśli chodzi o przełącznik to sprawdzałeś najpierw czy na pewno nie działa?
podłącz na krótko do akumulatora i sprawdzaj próbnikiem czy jest przejście po włączeniu kierunków
na schemacie znajdziesz który kabelek powinien doprowadzać prąd do czego, a schemat znajdziesz w manualu który jest do ściągnięcia
podłącz na krótko do akumulatora i sprawdzaj próbnikiem czy jest przejście po włączeniu kierunków
na schemacie znajdziesz który kabelek powinien doprowadzać prąd do czego, a schemat znajdziesz w manualu który jest do ściągnięcia
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
dzieki za podpowiedzi, posprawdzałem wszystkie masy i jest juz ok, przynajmniej na razie. Co do przełącznika kierunkowskazów to dizwnie działa, wewnątrz luźno chodzi, kierunki troche z oporem wchodzą itp. rzeczy.
Poszukuje jeszcze włącznika głównego świateł mijania - może da radę czymś innym go zastapić.?
Poszukuje jeszcze włącznika głównego świateł mijania - może da radę czymś innym go zastapić.?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
moze i da ale to raczej malo estetyczne bedzie
kup nowy i zaloz przekazniki na mijania i drogowe bedzie pewniej i spokoj z instalacja
kup nowy i zaloz przekazniki na mijania i drogowe bedzie pewniej i spokoj z instalacja
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow