Pompa paliwa r53

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

michcio87
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: MINI Cooper S

Pompa paliwa r53

Post autor: michcio87 »

witam. pompa paliwa przestała działać , po przekręceniu zapłonu nic nie slychać.Kostka przy pompie sprawdzona prąd jest.Teraz rodzi się pytanie czy pompa z r50 będzie pasować do r53? Z tego co się orientowałem wizualnie nie ma żadnych różnic. Nie ukrywam ze nowa pompa kosztuje dość sporo, lepiej kupić zamiennik czy drugą używaną. Dziękuje za sugestie i pozdrawiam.
Mr.Do
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Re: Pompa paliwa r53

Post autor: Mr.Do »

Miałem problemy z pompką przez poprzedniego właściciela samochodu który trochę namieszał i założył jakiś chiński zamiennik.
Zakładałem z R50 - działa bez zarzutu ale przy okazji kupowania części wymontowałem z R52 i aktualnie na takiej śmigam. Zakup nowej odłożyłem i tak zostało.

Musisz wiedzieć że używkę jak założysz to trzeba sprawdzić ciśnienie paliwa, ze złomu jak kupisz komplet z pływakiem na bank będziesz miał problem ze wskazaniem stanu paliwa. W moim przypadku wiesza się po zalaniu do pełna i po przejechaniu około 100 km zaczyna pracować. Podczas demontażu i montażu niewprawne ręce zdeformują drut od pływaka. Używka może pracować długo jak u mnie lub zepsuć się po kilku dniach
Awatar użytkownika
Aikonus
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R53 Black Monster

Re: Pompa paliwa r53

Post autor: Aikonus »

Ja bym nie oszczedzał...tylko kupil nowa. Moja stara padla mi w trasie kupe kłoptow, potem wsadzili jakis zamiennik ktory podawał mniejsze cisnienie i samochod odpalał dopiero za drugim razem. Kupilem nowa z dobrymi parametrami i jak ręką odjął.
ODPOWIEDZ